Gündem
  • 30.11.2022 21:59

Kılıçdaroğlu’nun fezlekesi Meclis Başkanlığına ulaştı

Aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller Ali Mahir Başarır ve Turan Aydoğan'ın da olduğu 69 fezleke Meclis Başkanlığı'na ulaştı.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Milletvekili Seyit Torun, CHP Milletvekili Turan Aydoğan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş ve DBP Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in de olduğu 69 fezleke Meclis Başkanlığı'na ulaştı.

Büyük bir bölümü HDP’li vekillere ait

Yine Meclis'e sunulan fezlekelerin büyük bir çoğunluğunun HDP'li vekillere ait olduğunu söylemek mümkün. Bu kapsamda da HDP Eş Genel Başkanlarından Pervin Buldan ve Mithat Sancar bulunuyor. Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş'ın da fezlekesi yine Meclis'e ulaşan isimler arasında.

DBP’li Aydeniz hakkında yeni fezleke

Ayrıca DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında da yeni bir fezleke gönderildi. Saliha Aydeniz ile ilgili dokunulmazlığının kaldırılması süreci başlamıştı Meclis'te, hatta Genel Kurul aşamasına gelmişti. Yeni bir fezleke de Meclis Başkanlığı'na gönderilmiş oldu.

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkındaki fezleke de Meclis Başkanlığı'na ulaşan fezlekeler arasında... Bu gönderilen 69 fezleke ile birlikte Meclis'e ulaşan milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması fezleke sayısı da 2 binin üzerine çıktı.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2022 21:34

İLGİLİ HABERLER