Gündem
  • 29.3.2023 11:50

Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor deyince din düşmanı Emre Kongar ağzı açık baktı kaldı..

Merdan Yanardağ: Kemal Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor.
Her programda dine saldıran din düşmanı Emre Kongar ağzı açık baktı kaldı..

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Konya ziyareti sonrası "Peygamber soyundan geliyor" açıklamaları yeniden ortaya çıktı. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın açıklamaları, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başladı..

Yaşanılan krizler sonucunda Millet İttifakı aylar süren görüşmeler sonucunda, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkardı.

Adaylığı netleşen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim turları kapsamında Konya'yı ziyaret etti.

Çok konuşulan Konya ziyaretiyle ilgili bir yorum da CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'dan geldi.

"Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor"

Yanardağ, daha önce CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın da dile getirdiği ve çokça tartışılan Kılıçdaroğlu'nun Peygamber soyundan geldiği ifadelerini yineledi..

"Konyalılara hemşehrilerim diye seslendi" diyen Yanardağ, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Biliyorsunuz Akşehir kendi soyunun geldiği Osmanlı'dan kalan secerelere göre, İstanbul Müftülüğü'nde de Kılıçdaroğlu'nun seceresi var. Çünkü ailesi Osmanlı'da önemli görevler üstlenmiş bir aile. Osmanlı'da kadılık yapmış, çeşitli görevlerde bulunmuş ve Peygamber soyundan geldikleri secereyle kayıtlı.

Yani karşımızda aslında Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan gelen, Seyid kabul edilen Osmanlı'nın orjinal belgelerinde de kayıt altına alınmış biri.

Çok da mütevazi bir kişiliği var çok belli. Bugüne kadar hiç dillendirmedi. Kendisi dışında bu ortaya çıkartılınca 'Evet öyledir' dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.3.2023 11:58

İLGİLİ HABERLER