Gündem
  • 3.10.2022 10:12

Kılıçdaroğlu şok etti!.. Adayımızı belirlesek ne olacak?

Kılıçdaroğlu altılı masanın yeni kararını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ALTILI MASA BULUŞMALARI

Görüşmeleri daha sık yapacağız. Gerekirse 15, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. İkinci ev sahipliğini yine CHP'den sonra DEVA yapacak.

İTTİFAK BAŞARILI OLACAK MI?

Seçimi kazanacağız. Ciddi bir farkla alacağız. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız.

DÜNKÜ GÖRÜŞMEDE ADAY KONUŞULDU MU?

Şunu eleştirdik kendi aramızda: Niye televizyonlar günün 24 saati aday kim olacak diye konuşuyor. Cumhurbaşkanı adayını belirledik. Ne yapacak aday? İşi tersinden ele almak istiyorlar. Türkiye'nin bu kadar sorunu var.

Cumhurbaşkanı adayı altı liderin ortaya koyduğu hedeflerin dışına çıkmayacak. Bu olmazsa tekrar başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz gayet açık: Sen bizim adayımızı merak ediyorsan seçim takvimini açıkla, otururuz iki gün içinde adayımızı belirleriz.

Partilerin kendi içine yönelik eleştirileri oldu. Diyelim ki CHP'de bu konuyla ilgili görüş beyan edilecekse altı liderin imzaladığı belge var, bunun dışına çıkılmaması yönünde.

(Erdoğan'ın 'CHP milli güvenlik sorunudur' açıklaması) Devleti yönetemiyor. Rüşvet alanlar büyükelçi olarak atandı. Ben miyim milli güvenlik sorunu onlar mı?

Yunanistan adaları silahlandırdı. Lozan'a aykırı. "Bir gece ansızın gelebiliriz." Sen onu külahıma anlat. Rahmetli Ecevit, Kıbrıs'a gitmeden böyle demedi. Asker gitti, sabahında açıklama yaptı.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2022 10:17

İLGİLİ HABERLER