Gündem
  • 25.2.2023 19:20

Kılıçdaroğlu'nun kentsel dönüşüme karşı çıkıtğı görüntüler ortaya çıktı

Kentsel dönüşüme hayır diyerek deprem bölgesinde binlerce kişinin ölümüne neden olan CHP'nin diğer şehirlerde aynı şekilde halkı kışkırttığı ortaya çıktı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2018'de tamamladıkaları kentsel dönüşüm projesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşı çıkarak yaptığı konuşmayı, proje görüntüleriyle paylaştı.

 

Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketlerinden biriyle yüzleşti.

Son verilere göre yıkılan binlerce binanın altında 44 bin kişi can verdi.

Deprem felaketinin yaraları bir yandan sarılırken bir yandan da kentsel dönüşüm konusu gündeme geldi.

Depremden önce iktidar ve iktidara bağlı yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm projeleri ve bu projelere takoz olan muhalefetin söylemleri bir bir ortaya çıktı.

Son hatırlatma Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den geldi.

Türkmen, 2018'de Kirazlıtepe'de hayata geçirilen projeyi ve o proje sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini tek videoda paylaştı.

"Oraya pahalı evler, villalar yapacağız"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri dikkat çekti:

"Üsküdar'da bir yer var. Gecekondulardan oluşmuş bir yer. Vatandaşlar yıllardır gelmiş oturmuşlar orada. Tapu sorunları var onların. Diyolar ki kentsel dönüşüm yapacağız. Size burada yer yok diyorlar. Siz başka yerlere gideceksiniz. Niye? E oturduğunuz yerler boğaz manzaralı. Oraya pahalı evler, villalar yapacağız. Sizin paranız yok onları almaya.

İyi de biz burada yıllardır oturuyoruz. Burada çocukalarımızı evlendirdik. Camilerini yıktılar gitsinler diye. Evlerini yıkmaya kalktılar. Onlara biz sahip çıktık, yine sahip çıkacağız. Herkese, kim mağdursa sahip çıkacağız. Bizim bir karakterimiz, bir yapımız var. Bi Kuvayı Milliyeci'yiz."

"Hala aynı şeyi yapıyorlar"

Türkme paylaşımını, "Kirazlıtepe’de 2018 adet riskli konutu dönüştürüp, tamamını eski sahiplerine teslim ettiğimiz dönüşümü yaparken 100’den fazla dava ve yalanlarla bizi yıllarca geciktirdiler. Ve bugün başka projelerimizde hala aynı şeyi yapıyorlar! Dönüşüm ve CHP ilişkisi için izleyin lütfen." notuyla yaptı.

Hilmi Türkmen'den 'kentsel dönüşüm ve CHP ilişkisi' paylaşımı

Güncellenme Tarihi : 26.2.2023 00:23

İLGİLİ HABERLER