Gündem
  • 7.8.2022 23:51

Kılıçdaroğlu'nun rozet rezaleti

CHP’nin rozet oyunu ortaya çıktı: “MHP’liyim, CHP ile alakam yok! Rozet takılacağından haberim yoktu!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP rozeti taktığı Kayseri’nin Bünyan ilçesindeki Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Hanife Çakmak, CHP’li isimler tarafından oğluna iş bulunacağının vaat edildiğini, meclise davet edildiğini, meclis gezisi esnasında CHP rozeti konusunda oyuna getirildiğini aslında MHP’li olduğunu açıkladı. Çakmak’ın bu açıklamasının videosunu paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise “Vatandaşlarımızı çirkin kampanyalarınıza alet edip yüzüstü bırakmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz Kemal Kılıçdaroğlu?” diye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Kayserili muhtarlara CHP rozeti takmıştı. Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Hanife Çakmak da CHP rozeti takılanlar arasındaydı. Çakmak, rozet takımı sonrasında CHP tarafından kandırıldığını ifade eden bir video yayınladı. Bu videoda Çakmak, CHP'li isimler tarafından oğluna iş bulunacağının vaat edildiğini, meclise davet edildiğini, meclis gezisi esnasında CHP rozeti konusunda oyuna getirildiğini, CHP'li milletvekillerinin kendisini kandırdığını, CHP rozetinin takılacağından haberinin olmadığını, son anda kendisine rozet takılacağının söylendiğini ve CHP üyesi olmadığını aslen MHP'li olduğunu ifade etti.

"KILIÇDAROĞLU, ÇİRKİN KAMPANYADAN NE ZAMAN VAZGEÇECEKSİNİZ?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Çakmak'ın CHP tarafından oyuna getirildiğini ifade ettiği videoyu sosyal medyadan paylaştı. Dağ video paylaşımıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Dağ, "Dün ortaya çıkan elektrik yalanından sonra bugün de üyelik yalanı… Kapasiteleri hizmet ve projelere yetmediği için bu tür ali cengiz oyunları yürütüyorlar. Vatandaşlarımızı çirkin kampanyalarınıza alet edip yüzüstü bırakmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz Kemal Kılıçdaroğlu?" diye sordu.

ROZET TAKILAN MUHTAR GERÇEKLERİ ANLATTI

Çakmak yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Çetin Arık davet etti bizi. Önce benim cenazeme perşembeme geldiler. Perşembeye geldiklerinde iş konularında konuşuyorduk. Benim oğlum da 'Kırşehir Üniversitesi'ni bitirdi' dedim. Ümit Hanım da dedi ki, sizin çocuğunuza iş bulacağız. Kırşehir'de bizim elimizde deyince ben de çaresiz olunca insan 'tamam' dedim. Konuştuk bir gün sonra bizi yemeğe davet ettiler Ankara'ya. 'Vekilimiz sizi yemeğe davet ediyor' dediler. Yemeğe gittik. Güzel güzel karşıladılar. Kahvaltı yaptık. Ondan sonra meclisi gezdirdiler. Meclisin içinde yerlerini tanıttılar. Vekil odalarını falan gösterdiler.

ROZET OYUNU:

Sonra biz 'hani saat kaçta çıkacağız, otobüslere saat kaçta bineceğiz falan geceye kalmadan diye konuşurken muhtarlar aralarında Ümit Hanım, 'Genel başkan gelecek size rozet takacak' dedi. Biz de bir tek bayan muhtarlar olarak değil, bütün herkes heyecanlandı, ne rozeti! Erkek muhtarlardan bazıları 'biz çiftçiyiz biz taktırmayız' dediler bazıları takalım' dediler ama genel anlamda hiç kimse istemedi. Bunlar bir güzel bizi ikna ettiler. Dediler ki 'işte rozet takılsın hiçbir şey olmayacak. Medya da sizi sunmayacağız, açıklama yapmayacağız. Bu burada kalacak' Sonra genel başkan geldi, rozeti taktı. Tekrar öğle yemeğine götürdüler, Hatta çıkarken bile on kere vekile sordum, 'bir şey olur mu? Bir problem çıkar mı?' diye sorduğumuzda da 'Yok kesinlikle bu burada kaldı, bitti. Hiçbir şey olmayacak deyip bir şekilde bizi gönderdiler. Ben geçmişte CHP'ye falan üye değildim şu anda zaten üye değilim. Kesinlikle CHP ile hiçbir bağım yok. Ben MHP'nin yönetimindeydim. Bünyan'da kimse sorsalar da MHP'li olduğumu herkes söyler. CHP ile hiçbir bağlantım yoktu olmadı olamaz da zaten."

 

 

Güncellenme Tarihi : 7.8.2022 23:57

İLGİLİ HABERLER