Gündem
  • 26.5.2022 22:34

Kılıçdaroğlu'nun son yalanı yandaş laik gazetecileri de çileden çıkardı

Cüneyt Özdemir'den Kılıçdaroğlu'na flaş tepki! "CHP kontrolü kaybediyor..."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" sözleri sonrası yaptığı açıklamada, "TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden ABD'ye para transfer" edildiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları gündeme otururken, gazeteci Cüneyt Özdemir'den CHP liderine tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam yayınladığı video ile "TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar lira ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildi" iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun iddiaları gündeme otururken hem AK Parti, hem de adı geçen vakıflardan peş peşe tepkiler geldi. Sosyal medyada da çok konuşulan iddialara, gazeteci Cüneyt Özdemir'den de yorum geldi.

Bahsi geçen iddiaları, "Küçük rakamlardan saçma komplo teorisi" olarak ifade eden Özdemir, Kılıçdaroğlu ve CHP'yi de eleştirdi. Özdemir, Twitter'daki paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"VALLAHİ İNANILMAZ"
Erdoğan ailesi 30-40 milyon doları ABD'deki vakıflara yollayıp başları Türkiye'de sıkışınca ABD'ye kaçacaklarmış. İddia bu... Ben ikna oldum! Ya Türkiye'de muhalefet bu kadar küçük rakamlardan bu kadar saçma komplo teorisi kuramaz diyorum ama kuruyor işte, vallahi inanılmaz!

Yahu fısıltı gazetesinde bile bu rakamların on misli hatta yüz misli konuşuluyor madem bir şey ortaya atacaksınız bunu onla, yüzle çarpın bari... Ha bir de ABD'ye para kaçırıp kaçma 'procesi' de süper. Dünyada bir ilk olabilir! Diktatörler genelde ABD'den kaçmıyorlar mıydı?

"HAYAL KIRIKLIĞI"
ABD'deki AK Partili vakıfların katakullilerini incelemek ayrı, böyle saçma sapan bir komplo teorisini bizzat muhalefet liderinin ağzından sanki büyük bir şey açıklıyormuş gibi anlatmak çok çok ayrı. Durum düşündüğümüzden çok daha vahim demektir. Büyük hayal kırıklığı...

"CHP KONTROLÜ KAYBEDİYOR"
İki büyük krizle karşı karşıyayız arkadaşlar; İktidar ekonomik politikalarında iflas ediyor ama daha vahimi ana muhalefet dediğimiz CHP tamamen kontrolü kaybediyor. Bu gidişle kısa bir süre sonra CHP 3. hatta 4. hatta 5. parti olacaktır görün. Büyük bir savrulma yaşanıyor..

Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu'na 'kaçma' eleştirisi! "Şuursuzluk kıvamındadır..."

Fatih Altaylı, "CHP liderinin muhalif bir gazeteci değil, ana muhalefet lideri olduğunu hatırlaması ve ona göre siyaset yapması gerekir" ifadelerini kullandı.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “bir kaçış planının anatomisi” diyerek açıkladığı “iktidarın ABD’ye para aktardığı” iddiasını eleştirdi.

"Kılıçdaroğlu’nun büyük bir haber verecekmiş gibi duyurduğu mesele, bildik bir mesele çıktı" diyen Altaylı, söz konusu vakıf olan Türken'in Manhattan’da yaptığı gökdelen yurdu hatırlattı. “’Türkiye’de tüm öğrenciler bir yurt sahibi oldu da sıra ABD’deki öğrencilere mi geldi?’ diye haklı ve yerinde bir soru yerine, çok da gerçekçi ve akılcı görünmeyen bir ‘kaçma’ iddiasını ortaya atmak şuursuzluk kıvamındadır” dedi.

Altaylı, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Ülke koşulları çok daha etkili, iktidarı çok daha yıpratıcı meselelerle dolu iken böyle bir iddia ile ortaya çıkmak iktidara zarar vermez, fayda sağlar. CHP liderinin muhalif bir gazeteci değil, ana muhalefet lideri olduğunu hatırlaması ve ona göre siyaset yapması gerekir. Kemal Bey, bu suçlamalarından dolayı kendisine açılacak davayı büyük ihtimalle kaybetmez. Çünkü Türken Vakfı ve ona aktarılan paraları kimse inkar edemez. Ama bunu bağladığı nokta gerçekleşmediği müddetçe ispatlanabilir bir iddia olmadığı için, sadece ve sadece iktidarın işine yarar.

Ama CHP’li bir kısım seçmeni zaten inandığı şeye bir kez daha inandırmak için yaptıysa ona bir şey diyemem. Ama bu nevi iman tazelemeler, karşı tarafın da imanını tazeletir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2022 00:16

İLGİLİ HABERLER