Dünya
  • 19.11.2022 16:34

Kim Jong Un'un yanındaki kız kim?

 Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un yanındaki kız kim? İlk kez görüntülendi...Kuzey Kore'nin dün fırlattığı kıtalararası balistik füze bölgede tansiyonu yükseltti. Füze denemesinin ardından ABD, Japonya ve Güney Kore liderleri acil toplandı. Kuzey Kore'nin tehlikeli hamleleri devam ederken bir görüntü ise merak uyandırdı. Kim Jong Un'un yanındaki kız dünyanın gündemine oturdu.

Son bir yılda yaptığı füze denemeleri ile bölgede gerilime neden olan Kuzey Kore'den dikkat çeken bir görüntü geldi. Geçtiğimiz gün kıtalararası balistik füze fırlatarak ABD, Japonya ve Güney Kore'ye gözdağı veren Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un'un yanındaki isim merak uyandırdı.

Dünya bunu konuşuyor: Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un yanındaki kız kim? İlk kez görüntülendi...

Dünya bunu konuşuyor: Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un yanındaki kız kim? İlk kez görüntülendi...

İLK DEFA!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünkü kıtalararası güdümlü füze denemesini yerinde takip ederken ilk defa kızı ile kameraların karşısına çıktı.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA, denemeye ilişkin yayımladığı haberde, Kim ile adı açıklanmayan çocuğun, başkent Pyongyang'daki havaalanında kurulan füze platformu çevresinde görüldüğü fotoğraflara yer verdi.

"Hwasong-17" füzesinin fırlatışını gösteren fotoğraflarda Kim'in, elinden tuttuğu 12-13 yaşlarındaki beyaz montlu bir kız çocuğu ile tekerlekli füze platformunun önünde yürüdüğü, piste taşınırken izlediği, dikey konuma getirildikten sonra pistte dolaştığı görülüyor.

İSMİ AÇIKLANMADI

KCNA'nın haberinde adı belirtilmeyen çocuk, ilk kez kameraların karşısına çıktı.

Kim'i, fırlatışı gözetleme kulesinden izlerken gösteren diğer bir fotoğrafta da beyaz montlu çocuk Kim'in yanında yer alıyor.

Dünya bunu konuşuyor: Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un yanındaki kız kim? İlk kez görüntülendi...

ABD'li basketbolcu Dennis Rodman, 2013 yılında ülkeye yaptığı ziyaretin ardından İngiliz Guardian gazetesiyle yaptığı söyleşi de Kim ile eşi Ri Sol Ju'nun "Ju Ae" adında bir bebeği olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Dünya bunu konuşuyor: Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un yanındaki kız kim? İlk kez görüntülendi...

Rodman, "Bebekleri Ju Ae'yi kucağıma aldım, Bayan Ri ile de konuştum." ifadesini kullanmıştı.

KİM JONG UN NE ZAMAN EVLENDİ?

Kuzey Kore devlet medyası, Kim ile Ri'nin evliliğini Temmuz 2012'de kamuoyuna duyurmuştu. Güney Kore istihbaratı, evlilik töreninin aslında üç yıl önce yapıldığını ancak açıklanmadığını ülke makamlarıyla paylaşmıştı.

Kim'in eşi Ri, 2018 yılından sonra devlet medyasında "saygıdeğer first lady" unvanı ile anılmaya başlanmıştı. Ri'nin 2012'de hamile olduğu iddia edilmişti.Japonya Savunma Bakanlığı da yerel saatle 11.23'te, füzenin Japon ulusal münhasır bölgesi içine düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı.

Havada 69 dakika kalan füzenin 6 bin kilometre irtifaya çıkarak, yaklaşık 1000 kilometre menzile ulaştığı kaydedilmişti.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.11.2022 16:40

İLGİLİ HABERLER