Yaşam
  • 21.8.2009 12:06

KİMLİĞİNİ KAYBETTİ, BAŞINA GELMEYEN KALMADI

KONYA'da bir eczanede çalışan 33 yaşındaki Adem Günay, nüfus cüzdanını kaybedince başına gelmeyen kalmadı. Adem Günay'ın nüfus cüzdanı ile 3 GSM operatöründen birer adet faturalı hat çıkartıldı. Hatların yaklaşık bin TL'lik faturası ödenmedi. 2 ayrı bankadan adına kredi kartı alındı. Kredi kartlarından yaklaşık 2 bin 500 TL harcama yapıldı. Çeşitli mağazalardan da yaklaşık bin 600 TL değerinde beyaz eşya ve cep telefonları alınarak senet imzalandı. Bütün bunlardan habersiz olan Adem Günay, faturalı bir GSM hattı almak istediği sırada durumu fark etti. Günay, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından yapılan araştırmada Günay'in kimliğini bulan ve kullananın 25 yaşındaki S.P.'nin olduğu tesbit edildi. S.P., polis tarafından gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı nöbetci mahkeme tarafından tutuklandı. Adem Günay'da rahat bir nefes aldı.

KİMLİĞİNİ KAYBETTİ

Konya'da bir eczanede kalfa olarak çalışan Adem Günay, yaklaşık 1.5 yıl önce, çalıştığı eczanenin işlemleri için bankaya gittiği sırada yolda nüfus cüzdanını düşürdü. Kimliğini kaybettiğinin farkına varmayan Günay, yaklaşık bir ay sonra, kendi işlemleri için bankaya gitti. Banka çalışanı tarafından nüfus cüzdanı istenince Günay, nüfus cüzdanını kaybettiğini anladı. Ancak, 2 yıl önce de kimliği kaybolan ve evde temizlik sırasında kanepenin arasında bulunan kimliğinin, yine aynı şekilde evde düşmüş olabileceğini düşenen Adem Günay, gazeteye kayıp ilanı vermedi.

ALACAKLILAR KAPIYA DAYANDI

Nüfus cüzdanını kaybettikten yaklaşık 2 ay sonra yeni bir kimlik çıkartan Adem Günay, faturalı bir cep telefonu hattı almak için bir GSM şirketine müracat etti. Gerekli evrakları şirkete veren Günay, aldığı telefon hattının konuşmaya açılmaması üzerine yetkililerle görüştü. Diğer telefonuna ait borçlarını ödemediği için hattının açılmadığını duyan ve ilk kez faturalı hat çıkartmak için müracat eden Adem Günay, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Yaptığı araştırma sonrası kendi adına tüm GSM operatörlerinden faturalı telefon hattı çıkarıldığını ve yaklaşık bin TL'lik konuşma bedellerinin ödenmediğini öğrendi. Günay, bu olayın nasıl gerçekleştiğini çözmeye çalışırken bir süre sonra TC kimlik numarasından çalıştığı iş yeri ve ev adresi tespit edilen Adem Günay'a, 2 ayrı bankanın avukatı ulaşarak yaklaşık 2 bin 500 TL tutarında kredi kartı borçlarının bulunduğunu bildirdi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Olayın nüfus cüzdanını kaybetmesinden kaynaklandığını belirleyen Adem Günay, Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe yazarak, kaybolan nüfus cüzdanı ile kredi kartları ve cep telefonu hattı çıkarıldığını, mağdur durumda olduğunu bildirdi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından konu ile ilgili araştırma başlatıldı. Bu sırada Konya'daki bazı mağaza sahipleri de avukatları aracılığıyla kendisine ulaşarak beyaz eşya ve cep telefonları senetleri bulunduğunu ve ödemediği taktirde haciz işlemlerinin uygulanacağını bildirdi.

SUÇLU YAKALANINCA RAHAT NEFES ALDI

Kendisi yapmadığı halde evine gelen ödeme emirleri ve arda arda gelen borç haberleri ile psikolojisi bozulan Adem Günay, adresini de değiştirmek zorunda kaldı. Adına yaklaşık 5 bin TL borç yapılan Adem Günay, nüfus cüzdanını kullanan S.P.'nin çalışmak için girdiği iş yerine verdiği açık senedin kullanılması üzerine yakayı ele verdi. Adem Günay, "Kimliğimi bulan kişi, nüfus cüzdanımı kullanarak ve imzamı taklit ederek çalışmaya başladığı beyaz eşya satışı yapan işyerine açık senet vermiş. Bu işyeri aldığı senedi, işyerinin kaşesini basarak bir müşterisine vermiş. Senet üzerinde yazılan miktar da ödenmemiş. Bunun üzerine evime icra geldi. Bende icra gelen beyaz eşya mağazasına giderek avukatları ile görüştüm. Senetlerin fotokopilerini alarak Cumhuriyet Savcılığı'na verdim. O sırada benim kimliğimi kullanan kişide o işyerinden ayrılmış. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında benim kimliğimi kullanan kişi, 2009 Ocak ayında tespit edilerek yakalandı ve suçunu itiraf etti. Adının S.P. olduğunu öğrendiğim kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili mahkememiz halen devam ediyor. Adıma açılan icra davaları ise sürüyor. Henüz hiçbir borcu ödemedim. Ama o şahıs yakalandıktan sonra rahat bir nefes aldım" diye konuştu.

KİMLİĞİMİ EVDEN ÇIKARTMIYORUM

Yaşadıklarının kendisi için büyük bir ders olduğunu ifade eden Adem Günay, şunları söyledi: "Ben artık nüfus cüzdanı taşımıyorum. Ehliyetimi yanımda bulunduruyorum. Ne olursa olsun evden çıkarmıyorum. Ama kaybedenlerin hemen gidip kayıp ilanı vermesi lazım. Böylece kendisini temize çıkarabilir. Yaşadığım bu olayladan dolayı büyük sıkıntılar çektim. Geceleri uykularım kaçtı. Her gün acaba nereden icra gelecek diye beklemeye başladım. Başka neler yaptığını da bilmediğim için hep diken üstünde durdum." dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER