Yaşam
  • 28.4.2006 14:36

"KİMSE ONUNLA ALAY ETMEDİ, EDEMEZ DE"

ŞÜKRÜ AKYÜZ - MEHMET SALİH AKKUŞ
VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kisli, Sevgül Altürk'ü HIV pozitif çıkan tahlil sonuçlarının kesinleştirilmesi için uçakla Ankara'ya gönderdiklerini belirterek, "İddia edildiği gibi hastayla kimse alay etmedi ve edemez de" diye konuştu.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yard. Doç. Dr. Erol Kisli, HIV pozitif hastalığının bildirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Hastanede bilgisayar ortamında iki defa yapılan tahlillerin aynı çıkması üzerine hastayı HIV pozitif şüphesi üzerine hemen uçakla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk ettiklerini söyledi.
"HIV pozitif hastalığı şüphesini biz bıraktık ancak bunun kesinleştirmesini ise hakem hastane niteliğinde bulunan Numune Hastanesi'nin kesin teşhisi koyacaktı" diye ifade eden Kisli, "Sevgül Altürk, bir kan hastasıdır. Dalak ameliyatı için bilgisayar ortamında yaptırdığımız iki tahlil sonucunun da HIV pozitif şüphesi çıkması üzerine ameliyatı yapamadık. Bunun üzerine hastamızı, bu şüphesinin kesinleştirilmesi için hakem hastane olarak bilinen Ankara Numune Hastanesi'ne uçakla sevk ettik. Ankara'da çıkan tahlil sonuçları sevindiricidir. Bizimki sadece bir şüpheydi. Hastanın burada bulunduğu süre içerisinde kimse onlarla alay etmedi, edemez de. Ayrıca hastaya gereken ilgi de personelimiz tarafından gösterilmiştir" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER