Gündem
  • 7.10.2008 13:11

KİMSE TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN!...

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hala terör üzerinden siyaset yapma gayreti içinde olanların bulunduğunu belirterek, ''Bakın çok açık ve samimi söylüyorum: Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Kan üzerinden siyaset yapılmaz, şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz. Bu hepimizin ortak derdi, ortak meselesidir. Bunun üzerinden siyaset yapanlar, kan üzerinden siyaset yapanlar, o kanın içerisinde kendileri boğulurlar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Çünkü bu, asla böyle bir yaklaşım tarzını, böyle bir davranış tarzını kabul etmez '' dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Aktütün karakoluna yapılan saldırı sonucunda şehit düşen askerleri anarak başlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu acıyı dindirmek için, bu ateşi söndürmek için, açık, seçik ifade ediyorum: Bütün ihtilaflarımızı bir kenara bırakır, bir ve bütün oluruz. Tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakır, bir ve bütün oluruz. Bütün acıları unutur, milletçe bir ve bütün oluruz. Biz;mukaddesat düşmanı, can düşmanı, hayat düşmanı, masumiyet düşmanı bu terör örgütü yüzünden ne kardeşliğimizden, ne inancımızdan, ne mukaddeslerimizden, ne birliğimizden, ne bütünlüğümüzden vazgeçeriz. Kardeşliğimize, muhabbetimize, sevgimize, dayanışma ruhumuza, ülke bütünlüğümüze, medeniyet iddiamıza kasteden hainler, bu topraklardan er veya geç tecrit olacaktır.''
Terörle mücadelenin bir milli mesele olduğunu, ''devlet ve millet meselesi olduğunu'' vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.
''Bu mesele, her zaman olduğu gibi bugün de tüm siyasi partilerin ve kurumların ortak duruşunu gerektiren bir meseledir. Bize düşen, Meclis çatısı altında terörle mücadelede ortak irademizi sergilemektir. Bütün siyasi partilerimizin bu hassasiyete sahip olduğunu düşünüyorum. Mehmetçiğimizin hayatına kastedenlerin bu ülkeye, bu millete açık bir düşmanlık içinde oldukları ortadadır. Masum halkın kanını dökenlerin, milletin huzur ve güvenliğini tehdit edenlerin, devlete silah çekenlerin bu ülkeye, bu topluma, bu millete, bu devlete düşman oldukları açıktır. Keza, terör örgütüne 'terörden vazgeç' diyemeyenlerin bize, 'terör örgütünün adresini çökertmekten vazgeç' demeleri de mümkün değildir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, bütün provokasyonları bertaraf ederek, yalnız terör örgütüne değil, terör örgütünü bir maşa, bir taşeron olarak kullanan zehir tacirlerine de birlik ruhumuzu gösterme günüdür. Teröre verilecek en büyük cevap, milletimizin bir bütün olarak birlik ve beraberlik, kardeşlik örneği ortaya koymasıdır. Biz, birlik ve beraberliğimizi toplumsal bütünlüğümüzü korudukça, birbirimize şüpheyle değil, sevgiyle, güvenle, kardeşlikle baktıkça terör tecrit olacak, terörizm zemin bulamayacaktır.''
Bütün dikkat ve özenle milletin birlik ruhunu korumaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, ''Ülkemiz; demokrasiden bir tek geri adım atmadan, insan hak ve hürriyetlerinden bir tek geri adım atmadan terörün en çok arzuladığı kalkınma iradesini geriletmeden yürüyüşüne devam edecektir'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER