Gündem
  • 9.6.2024 13:51

K.Irak'ın Duhok'ta şiddetli çatışmA... Çok sayıda terörist öldürüldü

Irak'ın Kürt bölgesi yönetimi TSK ile PKK arasında şiddetli çatışma yaşandığını duyurdu. Karadan komandolarımız havadan da uçakarımızla yapılan saldırılarda çok sayıda hain öldürüldü.

PKK ile Türk ordusu arasındaki çatışmanın ardından Duhok'ta yangın çıktı

Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında  PKK ile TSK arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölge TSK tarafından yoğun şekilde bombalanırken PKK ve MSB'den açıklama geldi. 

Duhok’un Amedi ilçesi kırsalı TSK’ya ait savaş uçakları ve topları ile yoğun şekilde bombalandı. Bombardıman sonucu 4 köyde yangın çıktı.

Şiddetli çatışmalar

Bu sabah saatlerinde Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Metina Sıradağları ile çevresi Türk Silahlı Kuvvetlerine(TSK) ait savaş uçakları ve ağır topçu birliklerince yoğun şekilde bombalandığı bildirildi.

Bombardıman sonucu Metine Sıradağları çevresindeki 4 köyün arazisinde yangın çıktığı kaydedildi.

Rûdaw’a konuşan Belave Köyü sakini Faik Belaveyi, “Dün gece PKK Sora Sıgere bölgesinde Türk ordusuna ait noktalara saldırdı. Bölgede şiddetli silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışma sesleri Belave, Sıgere, Berçi ve Sergeli köylerinden de duyulmaktaydı” dedi.

Belave köyü sakini dün akşam saatlerindeki çatışmalar ardından bu sabah saatlerinde TSK’nın bölgeyi yoğun şekilde bombaladığını ve bombardımanın 4 köyün arazisinde yangına neden olduğunu sözlerine ekledi.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MBS) bugün yapılan açıklamada ise;  PKK’nin saldırısı teyit edilmezken Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki ‘Pençe Kilit Operasyon Bölgesi’ne düzenlenen hava saldırısında 2 PKK üyesinin hayatını kaybettiği belirtildi.

 



 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2024 14:22

İLGİLİ HABERLER