İLKER UYAR - ÖZCAN AYDIN
MANİSA - Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı kavganın, kırmızı ışıkta bekleme yüzünden çıktığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, olay bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İzmir'den Çankırı'nın Orta İlçesi'ne bağlı Kayılar Köyü'ne bayram ziyaretine gitmekte olan 35 AC 967 ve 18 AH 166 plakalı minibüsler ile 35 EY 748 plakalı otomobilde bulunan kişiler, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne geldiklerinde, 06 KHF 93 plakalı Mercedes marka otomobilde bulunan yolcularla, kırmızı ışıkta bekleme yüzünden tartışmaya başladı. Turgutlu Garaj Kavşağı yakınında ve E-96 Karayolu'nda yaşanan tartışmanın ardından Mercedes marka otomobilde bulunan 4 kişi, diğer araçta bulunanların üzerine kurşun yağdırdı.
ATEŞ AÇIP KAÇTILAR
İzmir Narlıdere'de askerliğini yapan ve dağıtım izni için memleketine giden Alemdar Yıldırım (21) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Fevzi Çelik (43) ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Engin Çelik (23), Ali Osman Çelik (18) ile yoldan geçmekte olan Ali Arık (48) isimli şahıslar yaralandı. Yaralılar, Turgutlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Nihat Altınkaya üzerine kayıtlı olduğu öğrenilen Mercedes marka otomobilin kayıplara karıştığı ve arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. İki minibüste 10, otomobilde ise 4 yolcunun olduğu öğrenilirken, polisin olayla ilgili araştırmasını sürdürdüğü ifade edildi. Kavga sırasında Mercedes marka otomobilde bulunan şahıslara ait olduğu ileri sürülen bir ceketin olay yerinde bulunduğu ve içinden de 1 cep telefonu ile 1 milyar 350 milyon lira ve bankada işlem yapılmış bir dekont çıktığı bildirildi.
GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI
Olayın görgü tanıklarından Akif Çelik, ''Biz İzmir Gaziemir'de oturuyoruz. Bayram için aynı köylümüz ve akrabalarımızla bu sabah yola çıktık. İlhan Çelik 35 AC 967 plakalı aracı, Engin Çelik de 35 EY 748 plakalı aracı kullanıyordu. Fevzi Çelik'in kullandığı 18 AH 166 plakalı aracın içinde de biz yolculuk yapıyorduk. Turgutlu'ya geldiğimizde kırmızı ışıkta durunca Mercedes marka otomobildekiler hareket etmemizi söylediler. Biz gitmedik. Yeşil ışık yanınca ileride önümüzü kestiler. Aramızda kavga çıktı. Ancak kalabalık olduğumuzu gören grup, silahlarına saldırıp bize ateş açarak kaçtılar'' dedi. İlhan Çelik ve İshak Aktaş isimli görgü tanıkları da olayı doğruladılar.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:18