Yaşam
  • 31.3.2006 10:52

KIRMIZI RENK, EVDE KAVGAYA SEBEP OLUYOR

AYHAN GONCA
SAMSUN - Samsunlu dekorasyon uzmanı mimar Hülya Korkut, ilkbahar dönemiyle birlikte badana sezonunun da başladığını, renklerin kişinin psikolojisi üzerinde olumlu ya da olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, "Evde huzur için badanada mavi, sarı ve yeşil tonları kullanılmalı" dedi.
Hülya Korkut, renk seçimine dikkat edilmesi gerektiğini, kırmızı renkli duvarların ve eşyaların gerilimi arttırdığına dikkat çekti. Korkut, "Kırmızı kan ve şiddeti simgeler. Kırmızı ve tonlarının bulunduğu renkler arasında insan daha sinirli olur. Çiftlerin en çok kavga ettiği ev ortamı ağırlıklı renklerin kırmızı olduğu evlerdir. Bu durum çocukların da mutluluğunu bozar. Bu nedenle evler kırmızı ve tonlarına boyanmamalıdır" uyarısında bulundu.
Evde huzur için mavi, sarı ve yeşil tonları öneren Korkut, özellikle yorucu işlerde çalışanlara bu renkleri ve tonlarını tavsiye etti. Korkut, "Böylelikle evlerine geldiklerinde günün yorgunluğunu ve stresini daha kolay atarlar. Gökyüzünün ve denizin rengi maviyle ağaçların rengi yeşil, insanlara doğanın verdiği huzuru verir. Siyah tonlar karamsarlığı ve kasveti arttırırken, mor da kişinin ruh sağlığını bozar" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER