Bilim
  • 22.8.2022 14:49

Kişiliğinize Uygun Ofis Mobilyası Seçimi Yapın!

Günümüz çalışma saatlerinin çok yoğun bir tempoda geçtiğini hepimiz biliyoruz. Çalışanların günlerinin büyük bir kısmını ofis içinde geçirdiğini göz önüne alırsak, ofis mobilyalarının ne kadar büyük önem taşıdığını söylememize gerek kalmaz.

Ofis mobilyası seçerken genellikle şık görünüşüne ve konforuna bakılır ve hali ile de insanların aklına klasik büro mobilyaları gelir. Artık bu klasikleşen döngüyü yıkmanın zamanı gelmedi mi?

İnsanın psikolojisi ve motivasyonu ne kadar iyi olur ise o kadar verimli işler ortaya çıkarır. Herkesin kişiliğinin farklı olduğunu da göz önünde bulundurduğumuz zaman ofis  mobilyası seçimlerinde de tabi ki farklılıklar ortaya çıkacaktır.

Gelin şimdi ofis  mobilyalarınızı nasıl seçmelisiniz, beraber karar verelim.

Ben renkli bir kişiliğe sahibim, ofise adım attığım anda içim açılsın, ferah renkler beni karşılasın diyorsanız Özel Metal ofis mobilyaları tam size göre. Günün büyük bir bölümünde zamanınızı geçirdiğiniz ofisiniz psikolojiniz üzerindeki etkisi büyüktür. Kişiliğinize ters düşecek koyu renkli ofis mobilyası seçerseniz üzerinizde olumsuz bir etki yaratacaktır.

İçiniz kararacak ve çalışma isteğiniz azalacaktır. Hareketli insanlar renklerin ve beyazın çoğunlukla kullanıldığı alanlarda kendilerini daha rahat ve motive hissederler. Bu yazıyı okurken kendinizi bulduysanız artık ne tercih etmeniz gerektiğini biliyorsunuz.

Ben gelenekselciyim diyenleri duyar gibiyiz. O zaman klasik ofis mobilya modellerimiz tam size göre. Klasik ahşap ofis mobilyalarına eklenen demir ayaklar mobilyalara modern bir hava katmaktadır. Gelenekselin modern ile buluşmasını tercih etmeniz halinde hem manevi duygulara olan bağınızın güçlü olduğunu hem de kendinizi geliştirip çağa ayak uydurduğunuzu gösterir.

Benim için önce şıklık gelir, ofisim dışarıdan girildiğinde mutlaka göz alıcı olsun diyorsanız. Özel Metal ofis mobilyaları isteğinizi fazlası ile karşılayacaktır. Unutmayın ki uzun saatler boyunca çalışıyorsunuz. Şıklık kadar ergonomik ve konforlu olması da oldukça önemli bir konudur. Özel metal ofis  mobilyaları şıklığın yanı sıra ergonomik ve konforlu ürünleri ile adeta sizin için tasarlanmıştır.

Doğallığı ve Şıklığı ile Bütün Ahşap Çeşitleri

Ahşap doğal olması ve şıklığı ile ofis mobilyası dekorasyonların vazgeçilmez parçası olmayı başarmıştır. Doğal ahşap, kimyasal barındırmayan, sağlıklı, kolay temizlenmesi ve uzun ömürlü kullanım sunması nedeniyle günümüzde insanların en fazla tercih ettiği ofis mobilyası çeşitleri arasında yer alır. Ahşap mobilyaların en güzel özelliklerinden biri de kendine has doğal bir dokuya sahip olmasıdır.

Günümüzde yapaylığın artması ile insanların doğaya olan hasreti gittikçe artmaktadır. Bu nedenle ahşap masa ve sehpalara talep gittikçe artış göstermektedir. Ahşap malzemenin en güzel tarafı ise doğal olması ve geri dönüşümlü bir ham madde olmasının yanı sıra küresel ısınma tehdidine karşı alternatif ürünlerin başında gelmesidir.

Ahşap Çeşitleri Nelerdir?

Ahşabın binlerce türü ve her türe has farklı özellikleri bulunması nedeni ile ahşabı kullanım alanına göre seçmeniz gerekir. Ahşap çeşitleri arasında en çok kullanılanlar ise;

Masif Ahşap; Çok büyük olması nedeni ile işlenmesi zor olan bu ahşap çeşidi kütlesel bakımdan kendi ağırlığı dışında bir ağırlık içermemektedir. Masif ahşap hiçbir şekilde kimyasal bir işlemden geçmeden sadece ağacın istenilen biçimde kesilip şekillendirilmesi ile elde edilen saf ahşap bir malzemedir. Uzun ömürlü kullanım sunmasının yanı sıra oldukça şık görünüme sahiptir. Doğal olan masif ahşap oldukça zor bulunan ve pahalı bir ahşap çeşididir.

Kontrplak Ahşap; Kontrplak ahşap belirli incelikte kesilen ağaç levhaların tutkal yardımı ile üst üste yapıştırılması sonucu elde edilir. Yapıştırma işlemi esnasında levhaların lif yönleri birbirini 90  ‘lik açı ile kesecek bir şekilde yerleştirilir. Bu sayede lifler her yönden birbirini destekler ve malzemenin direnci artmış olur. Zaman içinde formunda bir deformasyonun önüne geçilmiş olur. Darbelere karşı oldukça dirençli olan bu ahşap çeşidi genellikle çekmece yapımında kullanılmaktadır.

Sunta Ahşap; Sunta ahşap talaşların yüksek basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılması sonucu elde edilir. Geçmişte su ve ısıya karşı direnci oldukça düşük olan bu ahşap çeşidi, günümüzde gelişen teknolojinin yardımı ile oldukça dayanıklı bir malzeme haline gelmiştir.

MDF Ahşap; Ağaç liflerinin yüksek ısı ve kimyasallar kullanılarak preslenmesi ile levha haline getirilir. Kenarları da dahil olmak üzere kolaylıkla şekil verilebilen bu ahşap çeşidi suntaya göre daha dayanıklıdır.

https://www.ozelmetal.com.tr/tr/ofis-mobilyalari/

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2022 14:49

İLGİLİ HABERLER