
Kız kaçıran sanıklara 26 yıl hapis
KARS'ta silahlarla ev basıp kız kaçıran ve güvenlik nedeniyle Samsun'da yargılanan 7 sanıktan 5'ine 20-26 yıl hapis cezası verildi.
'Nitelikli cinsel istismar, yaralama, ruhsatsız silah bulundurmak, hürriyetten yoksun bırakma, genel güvenliği tehlikeye sokmak' suçlarından yargılanan tutuklu sanıklardan 41 yaşındaki Yaver Kayakağanlı, S.B. ile kendi rızasıyla kaçtıklarını söyledi. Kayakağanlı, "Anlaşarak kaçtık. Ancak, aramızda cinsel ilişki olmadı. Sadece yuva kurmak istemiştim. Bizi çekemeyen kişiler durumu bu hale getirdi" dedi.
Mahkeme heyeti Yaver Kayakağanlı'ya toplam 26 yıl 4 ay 20 gün, bu olayda kendisine yardımcı olduklarını öne sürülen akrabaları tutuklu 37 yaşındaki Zafer Kayakağanlı ile 30 yaşındaki 30 yaşındaki Bülent Kayakağanlı ve tutuksuz yargılanan Yener Kayakağanlı ile Onur Kayakağanlı'ya ise 20 yıl 1 ay 20 gün hapis cezası verildi. Tutuklu sanıklardan 26 yaşındaki Serdar Özbey ile 47 yaşındaki Şener Kayakağanlı kanıt yetersizliğinden beraat etti.
DHA
Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:24