Gündem
  • 29.1.2014 14:24

Kızı kaybolan baba feryadı

ANKARA'da 36 ay önce 18 Ocak 2011 tarihinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek ablası Şerife'ye form almak için evden çıktığında henüz 15 yaşında olan ve bir daha eve dönmeyen hayattaki tek çocuğu Melike'den bir daha haber alamayan 49 yaşındaki baba Mahmut Toyguncu'nun feryadı yürek dağlıyor.

Kayıp kızı Melikesi'nin zanlılarının davasının görüldüğü Sincan'daki mahkemeden sonra eşini de yanına alıp, TBMM önünde üzerine benzin dökerek yakmak isterken polisler tarafından kurtarılan acılı baba Toyguncu, psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Kolon kanseri olduğunu belirten baba Toyguncu, "Kızım olmadan tedavi bile olmak istemiyorum. Benim tek tedavim, dünyadaki Melikem. Bu kez kimseye haber vermeden canıma kıymak istiyorum. Yetkililerin sesimize lütfen kulak vermesini istiyorum" diye konuştu. İlk eşinden biri kız 2 çocuğu, ikinci eşi Mahmut Toyguncu'dan Melike'yi dünyaya getiren Fatma Toyguncu, 3 yıldır kayıp kızları Melike için çalmadık kapı bırakmadıklarını, ancak çaresiz kaldıklarını söyledi.

KİMSEYE HABER VERMEYECEĞİM

'Hayattaki tek varlığımdı' dediği kayıp kızı Melike'siz yaşamak istemediğini belirten acılı baba Mahmut Toyguncu, "Ne yaptıysam kızım için yaptım. Kızım için ölmeye hazırım. Polisin müdahalesi sonucu kendimi yakamadım. Bir yetkili sesimizi duymazsa, ikinci kez kimseye haber vermeden yakacağım. Artık bu feryadımızı bir yetkili görsün, kızım bulunsun istiyorum. Bulunmazsa elimden benzin bidonunu alamaycaklar, Meclisin önünde kendimi yakaccağım" dedi.

Adem YAZICI - Muhammet BAYRAM /ANKARA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER