
Kızı PKK'nın elinde olan aile DEM'e yürüdü
Kızı PKK’li olan Sancar: Evlatlarımız gelsin artık, dağlarda ölmesin
Barış süreci nedeniyle slogan atmadan yürüyen ve çocukları PKK’de bulunan ailelerden, kızı Şerima için eyleme katılan Nazlı Sancar, “Dağlarda, mağaralarda ne yapacaksınız gelin teslim olun artık. Orada niye öleceksiniz? Hiç korkmadan çekinmeden gelin. Evlatlarımız gelsin artık. Dağlarda, mağaralarda ölmesin" dedi.
PKK tarafından “çocuklarının kaçırıldığını” iddia eden aileler, Van’da 107'nci haftada Menekşe Sokak'ta bir araya geldi.
Aileler, PKK’li çocuklarının fotoğrafları ile DEM Parti il binasına kadar yürüdü.
Yürüyüşte polis güvenlik önlemi alırken, aileler, iktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı barış süreci nedeniyle slogan atmadan sessizce yürüdü.
Eyleme kızı Şerima için katılan Nazlı Sancar, DHA’ya yaptığı açıklamada barış sürecini desteklediklerini belirterek, "Artık anneler ağlamasın, anneler gözyaşı dökmesin. Yeter artık diyoruz. Bu ülkeye artık şehit gelmesin. Asker ve polislerimiz şehit olmasın. Bu çocuklar da dağlarda, mağaralarda ölmesin ve mağaralarda çürümesinler. 7 yıldır bu kapıda sadece evlat mücadelemizi veriyoruz. Evlatlarımız gelene kadar anne ve babalar olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada dağda olan bütün çocuklara sesleniyorum. Anne ve babalarınızın kucağına gelin. Anne ve babalar ağlamasın artık. 'Terörsüz Türkiye ' süreci ile birlikte yeni bir süreç başladı. Gelin artık. Dağlarda, mağaralarda ne yapacaksınız. Orada niye öleceksiniz? Gelin kaldığı yerden hayatınıza devam edin. Silahı atın, o silahın yerine kalem alın, okulunuzu okuyun. Şerima kızım anneni duyuyorsan, görüyorsan gel teslim ol. Yıllardır senin peşindeyim kızım. Sonsuza kadar kapım sana açıktır ve senin arkandayım. Yeter ki gel devlet güçlerimize teslim olun. Hiç korkmadan çekinmeden gelin. Evlatlarımız gelsin artık. Dağlarda, mağaralarda ölmesin" dedi.
Güncellenme Tarihi : 9.8.2025 17:15