
KIZILAY HAKKARİ'YE YARDIM GÖNDERDİ...
ERSİN BAKIRANKARA - Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari Merkez ve çevresinde meydana gelen depremlerin ardından Kızılay Afet Operasyon Merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Doğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Muş ve Van Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezleri'nin alarm durumuna geçirildiği belirtildi.
Açıklamada, Hakkari Valiliği İl Kriz Merkezi'nin, vatandaşların açıkta kalması ihtimali çerçevesinde malzeme talebine yönelik olarak, Elazığ Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden 8 kişilik bir ekiple 27 çadır ve bin battaniye, Van Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden de 100 çadır, 100 katalitik soba ve bin battaniyenin bölgeye gönderildiği kaydedildi.
Kızılay'ın açıklamasında, bölgeden gelebilecek ihtiyaç talepleri doğrultusunda, alarma geçirilen tüm merkezlerden yardım malzemelerinin ivedilikle sevk edileceği belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:57