KIZILAY'IN VERDİĞİ KANDAN AIDS BULAŞAN KÜÇÜK Y.O'YA BM SAHİP ÇIKTI
YUSUF KAHRAMAN
İZMİR - Kızılay'dan alınan kan ile HIV virüsü taşıyıcısı durumuna düşen ve okula kabul edilmesiyle ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle Türkiye gündemine oturan Y.O.'ya Birleşmiş Milletler'den (BM) destek geldi. BM, Y.O.'nun ömür boyu tedavi ve ilaç giderlerini karşılayacağını bildirdi. BM ayrıca eğitim giderlerini de karşılayacak.
BM AIDS ile Mücadele Birimi ve bu birime bağlı Afrika'ya Hareket Vakfı yöneticisi Melek Keçecioğlu, bugün sabah saatlerinde İzmir'e gelerek, Y.O.'yu okulunda ziyaret etti. Y.O.'ya ve bütün sınıf arkadaşlarına hediyeler getiren Keçecioğlu, Y.O.'nun durumunu televizyonlardan öğrendiğini ifade etti. Keçecioğlu, ''Minik Y.'nin tedavi ve eğitim masraflarını benim yöneticisi olduğum vakıf üstlendi. Y.'ye ömrünün sonuna kadar biz destek olacağız. Y. artık benim de çocuğum, ben onun ikinci annesiyim. Bu aydan itibaren ilaçlarını biz karşılamaya başlıyoruz. Ben Y.O.'nun durumunu televizyon haberlerinden öğrendim, çok fazla gürültü çıkarıldı. Çok gürültülü oldu, merak ettim ve Türkiye'ye geldim. Ben Afrika'da AIDS'li binlerce çocukla uğraşıyorum ama hiç gürültü olmuyor. Ben bu gürültüyü kesmeye geldim'' dedi.
Sabah saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Melek Keçecioğlu, buradan Y.O.'nun okuluna hareket etti. Yolda bir alışveriş merkezine giren Keçecioğlu, Y.O.'ya ve sınıf arkadaşlarına kraker ve kek aldı. Daha sonra okula gelen Melek Keçecioğlu, Y.O.'nun sınıfına girerek beraberinde getirdiğini oyuncakları ve yiyecekleri sınıftaki öğrencilere dağıttı. Y.O.'yu, anne Neşe O.'yu ve baba Nazif O.'yu alarak evlerine giden Keçecioğlu, Ocak ayı içinde İstanbul'da bütün geliri Y.O.'nun tedavisi ve eğitim giderlerine bırakılmak üzere bir konser düzenleneceğini ifade etti. Anne Neşe O., Melek Keçecioğluna teşekkür ederek, ''Hayata küsmüştük. Artık gelecekten umut beklemiyorduk. Her gece endişelerimiz nedeni ile uyuyamıyordum. Okula endişe içinde gidiyorduk. Ancak artık arkamızda birileri var. Ben şu an son derece mutluyum. Ne diyeceğimiz bilemiyorum. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum'' dedi. Baba Nazif O. da son derece mutlu olduğunu söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:52