Gündem
  • 22.10.2025 10:59

Kızının açık saçık düğünü sorulan Hamaney'in başdanışmanı ağzını bozdu

"Ben hala hayattayım, piçler." Şamhani, kızının düğünüyle ilgili tartışmaya İbranice yanıt verdi.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi eski Genel Sekreteri Ali Şemhani, kızının düğününün sızdırılmasıyla ilgili tartışmalara, "Piçler... Ben hala hayattayım." diyerek yanıt verdi.

"Ben hala hayattayım, piçler." Şamhani, kızının düğünüyle ilgili tartışmaya İbranice yanıt verdi.

Şemhani, Twitter hesabından İbranice yazdığı mesajda, İsrail'e bir mesaj olduğu anlaşılarak, videonun sızdırılmasının arkasında İsrail'in olduğunu ima etti: "Piçler... Ben hala hayattayım."

 

Bu ifade, İran'ın Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski Sekreteri'nin, haksız yere tutuklanan bir mahkûmun hükümeti alt ederek hapishaneden kaçmasını ve sonunda "Piçler... Ben hala hayattayım." demesini konu alan 1973 yapımı "Papillon" filminden ödünç aldığı anlaşılıyor.

Pazartesi günü bir askeri komutanın cenazesi sırasında videoyla ilgili sorulan soruya da aynı yanıtı veren Fars Haber Ajansı, "Son tartışmaya cevabım bir öncekiyle aynı... Piçler... Ben hala hayattayım" dedi.

Şemhani, geçtiğimiz haziran ayında İran ile İsrail arasında 12 gün süren savaş sırasında Tahran'daki evine düzenlenen hava saldırısından kurtulduktan sonra İsrail'e yönelik olarak da aynı ifadeyi kullanmıştı.

Geçtiğimiz yılın baharında gerçekleşen düğüne ait Şemhani'nin kızının düğününden sızdırılan videonun, büyük bir tartışmaya yol açtığını belirtmekte fayda var.


 

Güncellenme Tarihi : 22.10.2025 11:05

İLGİLİ HABERLER