Spor
  • 23.1.2023 12:21

Kızmaya bile gerek yok, futbolu bırakmış! En ağır ceza verilmeli

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kayserispor sahasında İstanbul temsilcisi Beşiktaş'ı konuk etti. Sahadan 2-0 galip ayrılan siyah beyazlılar galibiyet serisini 4'e çıkarttı. Spor yazarları Kayserispor- Beşiktaş maçını değerlendirdi...

Kayserispor sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Maçın hemen 2. dakikasında Nathan Redmond'la öne geçen Beşiktaş, Salih Uçan'ın 42. dakikada attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 90 dakika sonucunda başka gol olmazken, maça damga vuran olay 90. dakikada Rosier tarafından yapıldı. Maçın hakemini siyah beyazlı oyuncuyu kırmızı kart ile oyun dışına attı. 2 gol ve bir kırmızıya sahne olan karşılaşmayı spor yazarları sizler için değerlendirdi...

'Oynamadan' ya da zorlanmadan kazanmak! - CEM DİZDAR / FANATİK

İlk devrenin sadece skoruna bakınca sahada olan biteni anlamanın mümkün olmadığı bir maç... Top da oyun da Kayseri’de ancak goller de onların kalesinde! Ceza sahası önü ya da içi organizasyonlarda önde olsalar bile gol pratiği eksik kalıp, bir de savunmada uykuya dalınca topla daha az meşgul olan Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdüler. Kayseri gayretini ikinci devrede de sürdürdü sürdürmesine ancak baştaki eksiğini tamamlayamayınca gol onlar açısından mümkün olmadı.

Türkçe küfürler!

Saiss ve Tayyip Talha da takımlarının iyisi görünümdeydi. Neticede ciddi bir saha içi varlık göstermeden maçı kazanmayı bildiler. Peki en sonda ne oldu da Valentine Rosier kendini attırdı? Ne olmuş olabileceğine dair aklıma gelen ilk şey yakınlarda izlediğim Cenk Tosun videosu oldu. Cenk orada, Rosier’nin Türkçe küfürler öğrenip sık sık kullandığını anlatıyordu. Yabancı oyunculara burada küfür öğretip, onlar aksanlı küfürler ettikçe gülünmesi ‘’eğlenceli faaliyet’’ olarak kabul ediliyor. O kırmızı karta bu yersiz eğlence anlayışı neden olmuş olabilir mi acaba?

Kalkavan pozisyonu görmedi - DENİZ ÇOBAN/ FANATİK

Maçın hakemi Mete Kalkavan, maç boyunca kritik pozisyonla karşılaşmadı. Ekibiyle birlikte rahat bir maç çıkarttı. 4’de Saiss’e, 23’de Mensah’a, 33’de Redmond’a gösterdiği sarı kartlarda haklıydı, yanılmadı. 90+3’de Gökhan’ın Rosier’e hareketine ise faul çalınmalı ve Gökhan’a sarı kart çıkmalıydı.

Hakem bu pozisyonu göremedi. Faul ve sarı kart kaçmış oldu. Rosier/Gökhan gerginliği bu faul pozisyonundan dolayı uzayınca, Rosier sinirlerine hakim olamadı ve rakibine yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart gördü.

 

 

Güncellenme Tarihi : 23.1.2023 12:28

İLGİLİ HABERLER