Medya
  • 19.4.2009 18:00

KKTC'DE YENİDÜZEN GAZETESİ TOPLATILDI

LEFKOŞA - Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan 34 numaralı kararda, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) şikayeti üzerine incelenen Yenidüzen gazetesinin bugünkü sayısının, seçmenlerin oyunu etkileyici propaganda nitelikli yayın içerdiğinin saptanması üzerine toplatılması kararı alındığı ve söz konusu kararın Polis Genel Müdürlüğüne de iletildiği belirtildi.
Bu arada Kıbrıs TV ve Kıbrıs Genç TV'nin, seçim yasaklarını ihlal edici nitelikli yayınları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından uyarıldığı öğrenildi.
Bu arada KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nevvar Nolan, 2009 Milletvekilliği Erken Genel Seçiminin saat 12.00 itibariyle sakin şekilde geçtiğini ve olgun bir tavır sergilendiğini söyledi.
Seçime katılımın saat 11.45 itibariyle yüzde 25 civarında olduğunu kaydeden Nolan, saat 16.00'dan sonra seçime katılım oranının yükselmesini öngördüklerini belirtti ve yüzde 90 katılım oranı beklediklerini vurguladı.
Polis Genel Müdürlüğü de saat 12.00 itibariyle KKTC genelinde herhangi önemli bir olayın yaşanmadığını bildirdi.
Polis Basın Subaylığı, seçimlerin huzur içinde geçtiğini, şu ana kadar KKTC genelinde herhangi önemli bir olayın meydana gelmediğini, görev başındaki Polis Genel Müdürlüğü ekiplerinin, halkın huzuru için her türlü güvenlik önlemini aldığını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER