Dünya
  • 18.4.2007 06:25

KKTC'DEKİ AÇILIŞTA GÜL'Ü ŞOK EDEN OLAY İÇİN TALAT KONUŞTU!..

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e geçen hafta KKTC ziyareti sırasında gösterilen tepkinin "Gül’e karşı yapılan çok büyük bir ayıp" olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Talat, "Sayın Gül’e çok büyük bir ayıp yapıldı. Bu çok büyük bir ayıptır, çünkü Türkiye Cumhuriyeti bize kayıtsız şartsız, hiçbir önkoşul olmadan destek veren tek ülkedir ve bu her hükümet döneminde olduğu gibi, bu hükümet döneminde de daha da artarak devam etmiştir" dedi. Türk basınında konuyla ilgili çıkan bazı haberlerin "yanlış, temelsiz ve gerçek dışı" olduğunu bildiren Talat, "Gül’e karşı yapılan yanlış hareketi ve çirkin davranışı Kıbrıslı Türklere atfetmenin de çok yanlış olduğunu" kaydetti. Talat, "Tabii biz mahcup olduk. Böyle bir olay olmamalıydı. Ancak burası demokratik bir ülke, sonuçta demokratik ülkelerde böyle şeyler olabiliyor ve oldu maalesef" diye konuştu.

SİZİN İÇİN ŞEHİT VERDİK

Gül geçen hafta perşembe gecesi Star Kıbrıs Gazetesi’nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla Girne’de düzenlenen kokteylde KKTC’yi tanıtma sözünü tutmamakla eleştirilerek protesto edildi. Seyyan Uzunoğlu adlı Kıbrıslı Türk gazeteci, Gül’ün ’AB izolasyonları kaldırma sözünde durmadı’ ifadesi üzerine, ’Sayın Gül siz de sözünüzde durunuz. Annan planı döneminde Rumların reddetmesi halinde KKTC’nin tanıtılması için tüm dünyayı dolaşacağınızı söylemiştiniz, KKTC’yi tanıtmıyorsunuz’ diye bağırdı. Seyyan Uzunoğlu ve Makbule Ötüken adlı iki Kıbrıslı kadının protestosuna sinirlenen Gül, ’Askerlerimiz sizin için şehit oldu, Anadolu insanının vergileriyle 5 bin dolarlık milli gelirinizi 12 bin dolara çıkarttık’ diyerek sert tepki gösterdi. Karşılıklı sözler ve protestocu iki kadının salondan çıkartılması sırasında bir süre kokteylde arbede yaşandı. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:59

İLGİLİ HABERLER