Spor
  • 28.2.2016 01:21

Kocaman’ın 6 puan mutluluğu

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 23. Haftasında Torku Konyaspor deplasmanda düşme hattında bulunan Mersin dmanyurdu’nu 2-0 yenerek puanını 40 yaptı ve maç fazlasıyla puan cetvelinde üçüncü sıraya yükseldi.

Mersin İdmanyurdu maçından sonra açıklamalar yapan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, rakiplerinin ligdeki konumunun maçın psikolojisini etkilediğini bu nedenle normal bir maçın iki kademe daha üstünde bir maçla karşılaşacaklarını bilerek sahaya çıktıklarını ifade etti.

Kocaman açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu maç küme düşme sıkıntısı yaşayıp da önündeki maçı çıkış maçı olarak gören takımların sahip olduğu psikolojiye sahipti. Maçın psikolojisi, özellikle Mersin İdmanyurdu’nun içinde bulunduğu durumdan dolayı futbolun önüne geçti. İlk yarı tamamen bu şekilde geçti. Karşımızda son derece istekli, sürekli baskı yapmaya çalışan maçı isteyen bir takım vardı. Ancak aşırı isteklilik, kontrol altında kalabildiği sürece performans arttırıcı, verimlilik arttırıcı olabilir. Ama biraz kontrol dışına kaçtığı andan itibaren de kendi adına tahrip edici oluyor. Bu aşırı istekli durum kırmızı kartı getirdi. Kırmızı karttan sonra o psikolojik durum devam etti” diye konuştu.

İkinci yarıdan itibaren sakinleşerek topla daha fazla oynadıklarının farkına varmaya başladıklarını ifade iden başarılı çalıştırıcı “Kenarları kullanmaya, rakibimizi koşturmaya başladık ve sonra golü bulduk. Golden sonraki oyun, ikinci golü pekiştirmek adına önemliydi. Dönemsel itibariyle çok zorlu bir etaptan, küme düşme hattının tam ortasındaki Sivas ve Mersin İdmanyurdu karşısında 6 puan çıkmak son derece sevindirici” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin Avrupa kupalarındaki hedefleriyle ilgili soruya Kocaman: “Bunu dillendirmekten ziyade buna ulaşmak için çaba göstermek lazım. Biz de çalışıyoruz. Takımda yüksek irade ile bunu yerine getirmeye çalışıyor. Öncelikle bulunduğumuz yeri pekiştirmek gerekiyor. İlk 6 içindeki durumumuzu pekiştirmek çok önemli. Bunu pekiştirirken, öbür taraftan da basamak nasıl atlarız diye onun hesabını yapıyoruz. Avrupa için güç dengeleri, takımlar göz önüne alındığında ligden gitmek sanki nispeten bir adım daha kolay gibi gözüküyor. Dolayısıyla hiçbir maçı ıskalamadan gitmek istiyoruz. Bunun sonu bu şekilde taçlanırsa tabii ki memnun oluruz.” diye cevaplandırdı.

Kocaman; Konyaspor ile sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı yönündeki soruya ise “Oturup konuşacağız. Bir problem çıkacağını tahmin etmiyorum. Gelecekle ilgili yapısal olarak şu halim var, yüzde 100 emin olduğum şeylerde bile söz vermiyorum. Çünkü hayatın içinde insana dair her şey olabiliyor. Ama kendi adıma bir aksilik çıkacağını zannetmiyorum” şeklinde cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER