Spor
  • 6.5.2013 15:39

Kocaman istifa edecek mi ?

FENERBAHÇE, pazar akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında aldığı yenilgi ile şampiyonluk yarışında havlu attı.

Er ya da geç Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecekti. Ama umudunu yitirmeyen ve son ana kadar şansını kovalamak isteyen Fenerbahçe, tamamen UEFA Kupası'na yöneldi. Tüm konsantrasyon Benfica maçları için odaklandı. Ama sakat ve cezalılar finale izin vermedi. Eksiklere rağmen Amsterdam'a gidilebilir miydi, Aykut Kocaman farklı bir oyun anlayışı ile Luz Stadı'na çıkabilir miydi, bunların hepsi geride kaldı.

Sezon içerisinde 60 maç oynayan ve 3 kulvarda birden sonlara yaklaşan Fenerbahçe için lig ikinciliği ve şampiyonlar ligi ön eleme maçına katılmak için son 2 hafta çok önemli. 3. sırada bulunan ve 3 puan gerideki Beşiktaş'a yakalanmamak için tek bir galibiyet almak yeterli çünkü ikili averajda sarı lacivertli takım önde.

Fenerbahçe'de şimdi tek hedef kaldı o da 2 yıl üst üste Türkiye Kupası'nı kazanmak.

Eskişehirspor ile çarşamba günü 1-1'in rövanşına Kadıköy'de çıkacak olan Fenerbahçe, 29 yıl aradan sonra geçen sene aldığı Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırmak istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında dinlendirilen Kuyt, Yobo, Ziegler gibi isimler bu maçta tekrar görevinin başında olacak.

Bu arada sezon içinde 60 maç oynarken savaşan futbolcuların isimleri altın harflerle yazılacak. 3 Temmuz sürecinden çıktıktan sonra kenetlenen, Alex krizinde zaman kaybettikten sonra geç toparlanan, özellikle ligin ikinci yarısında müthiş bir peformans gösteren, 3 günde bir maç oynayan sarı-lacivertli futbolcular ve teknik heyet tarihteki yerini alacak. Sezon içinde 60 maç oynarken savaşan futbolcuların isimleri altın harflerle yazılacak. Gökhan Gönül'ün ölümle burun buruna geldiği Benfica maçında yediği tekme ve bu yüzden kana bulanan forması soyunma odasına asılacak ve önümüzdeki sezonlara bu durum bir motivasyon kaynağı olarak duracak.

AYKUT KOCAMAN BAŞARILI MI , DEĞİL Mİ?

Taraftar Aykut Kocaman'ı yetersiz buluyor, Başkan Aziz Yıldırım ise hocanın arkasında duruyor. Devre arasında istifasını kabul etmediği gibi...

Yıldırım, iyi transferler yapıp kaliteli 11 kurmak ve yedek kulübesini de güçlendirmek istiyor. Bu konuda Aykut Kocaman'a tam yetki verilecek.

Aykut Kocaman'ın ise Türkiye Kupası'nı kazansa dahi görevi bırakmak aklının bir köşesinde bulunuyor. Devre arasında istifanın ardından yönetim ve futbolcuların baskısı üzerine göreve dönen Kocaman, "sezon sonunda herşeyin mahkemesini yapacağım" demişti. Oldukça yıpranan Aykut Kocaman lig biter bitmez tatile çıkıp kararını verecek. Başkan Yıldırım ise bir an önce masaya oturup yeni sezona erken şekil vermek istiyor.

Futbolcular ise devre arasında yaşananların ardından sözlerini tuttuklarını dile getirerek, "Biz sözümüzü tuttuk, sıra sende Aykut hoca. Devre arasında kötü gidişe son vereceğiz dedik, 3 kulvarda son ana kadar mücadele ettik, şimdi de sen bizi bırakma" diyorlar.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER