Yaşam
  • 26.5.2004 00:12

KOCASINI ÖLDÜRTMEYE ÇALIŞTIĞI İLERİ SÜRÜLEN KADIN HAKİM KARŞISINDA...

OSMAN AKIN
BURSA - Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 2 ay önce, 12 yıllık dini nikahlı eşi Halim Yılmaz'ı kendisine gayrimenkul vermediği için kiralık katil tutarak öldürtmek istediği iddia edilen Ebru Çetin'ın yargılanmasına başlandı.


Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 18'er yıla kadar hapisleri talep edilen Ebru Çetin (34), E.K. (18) ve Emre Özdoğru (20) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 2 çocuğunun babası olan dini nikahlı eşini öldürmek için kiralık katil tuttuğu iddialarını yalanlayan Çetin, "Halim Yılmaz bir başka kadınla 2.5 yıldır beraberdi. Ayrılmamız için bana baskı yapıyor, ben de kabul etmiyordum. Benden kurtulmak için böyle bir komplo kurdu" diye kendini savundu.


Olay gecesi kocasının çiftlikte çalıştırmak için kendisinden işçi bulmasını istediğini anlatan Çetin, "Ben de tanıdığımız olan Emre Özdoğru'dan yardım istedim. O da bana E.K.'nın çiftlikte çalışabileceğini söyledi. Kocam, bu kişileri almak için damadı Ümit Şahin ile Mudanya'ya gitti. Onun dışındaki olaylardan hiç bir bilgim yok. Eşimi öldürteceğim yönündeki senaryoyu jandarmada öğrendim. Suçsuzum" dedi.


Diğer sanık E.K. ise, "Olay gecesi gelip beni evimden aldılar. Minibüs duraklarına geldiğimizde arabayı tenha bir yere çekerek, 'Sen miydin lan bizi öldürmek isteyen' diyerek saldırdılar. Halim ve damadı beni silah tehdidiyle jandarmaya götürdü. Bu tam bir senaryo. Böyle bir şey yok" diye konuştu.
Duruşmaya müşteki olarak katılan Halim Yılmaz (51) ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Dini nikahlı eşime ev, araba, arsa aldım. O buna rağmen ölünce kimsesiz kalacağını söyleyerek daha fazla gayrimenkul istiyor, vermezsem beni öldürteceğini söylüyordu. Ben de bu ölüm tehditlerinin ne kadar gerçek olduğunu öğrenmek için damadımı onlardanmış gibi göstererek, beni öldürme planlarını ortaya çıkardım."


Müştekinin damadı Ümit Şahin de kayınpederinin miras yüzünden öldürülmek istendiğini ileri sürdü. Mahkeme, Ebru Çetin'in Ümit Şahin tarafından alınan ses kayıtlarının ve şahitlerin dinlemesi için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER