Asayiş
  • 28.10.2008 10:10

KOLİDEN ÇIKAN KADIN CESEDİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Beşiktaş’ta boğularak öldürüldükten sonra cesedi bir koliye konularak sokağa atılan yabancı asıllı Türk vatandaşı kadının kimliği belirlendi.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 8 Ekim 2008 tarihinde cesedi bir poşete sarılarak konulduğu koliyle Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi Fetih Nuri Sokak’ta bir bina yakınına bırakılan yabancı uyruklu kadının öldürülmesine ilişkin araştırmasını sürdürüyor.
Öldürülen kadının Özbekistan asıllı Türk vatandaşı Yıldız Karacan olduğunu saptandı.
Karacan’ı, çıkan bir tartışmada olay yeri yakınındaki randevuevinde kablo ile boğarak öldürüp cesedini bir koliye koyduktan sonra el arabasıyla sokağa attığı gerekçesiyle tutuklanan İsmail G’nin de bir fuhuş çetesinin üyesi olduğu öne sürüldü.
Bu suç örgütüne yönelik 24 Ekim 2008 tarihinde il genelinde 500 polisin katılımıyla operasyon yapılarak 53 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.
Bu kişilerden aralarında suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Sema K’nın da yer aldığı 18’inin Fatih Adliyesi’ne sevk edildiği, fuhşa sürüklenen 26 yabancı uyruklu kadının sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi.
Aynı operasyon çerçevesinde yakalanan "müşteri" konumundaki diğer 9 kişinin de şubeden salıverildiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER