Asayiş
  • 11.8.2009 14:01

KOMŞUSUNUN BOĞAZINI ÇİM MAKASIYLA KESTİ

ZONGULDAK merkeze bağlı Gelik Beldesi'nde 60 yaşındaki Nurettin Burcalı, evinin çatısında çıkan yangından sorumlu tutması nedeniyle tartıştığı komşusu 31 yaşındaki Serdar Koç'u, çim makasıyla boğazını keserek öldürdü. Burcalı ve 3 oğlu gözaltına alındı.

Olay, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Merkez Mahallesi'nde oturan Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli Nurettin Burcalı'nın, aynı mahallede bulunan kullanmadığı boş evinin çatısında dün gece yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin çalışmasıyla büyümeden söndürüldü. Nurettin Burcalı, yangını, işyerleri ve evleri birbirine komşu olan ve sınır anlaşmazlığı nedeniyle daha önce aralarında husumet bulunan Serdar Koç'un çıkardığını öne sürdü. Araç yıkama ve yağlama istasyonu işleten Burcalı ile maden şirketi bulunan ve kömür satışı yapan Koç arasında bu yüzden evlerinin önünde tartışma çıktı. Burcalı'nın 3 oğlunun da karıştığı tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Burcalı, kavga sırasında eline geçirdiği çim biçme makasıyla Koç’un boğazını kesti.

Ağır yaralanan Koç, bir arkadaşını yanına alarak kendi kullandığı otomobiliyle hastaneye gitmek için yola çıktı. Ancak Kilimli Beldesi'ne geldiğinde kendini iyi hissetmediğini söyleyerek yan koltuğa geçen Koç, direksiyona geçen arkadaşı tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Koç, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından iki araçla kaçan Burcalı ve isimleri öğrenilemeyen 3 oğlu, polisin kısa süren çalışmasıyla yakalandı. Nurettin Burcalı, polise verdiği ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini, çocuklarının bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, en son 3 ay önce çıkan tartışmada Nurettin Burcalı'nın av tüfeği ile Serdar Koç'a ateş ettiği, ancak isabet ettiremediği, gözaltına alınan Burcalı'nın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER