Spor
  • 23.1.2023 22:12

Konyaspor, Ankaragücü'ne mağlup oldu

Süper Lig'de heyecan devam ediyor. Konyaspor sahasında Ankaragücü'nü ağırladı. Mücadele konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Ankaragücü'ne galibiyeti getiren gol 51'de Zahid'den geldi. Bu sonucun ardından Konyaspor 27 puanda kalırken Ankaragücü 22 puana yükseldi.

Ankaragücü'ne galibiyeti getiren gol 51'de Zahid'den geldi.

SON MAÇ GOLSÜZ BERABERLİKLE BİTMİŞTİ

Konyaspor, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 18 karşılaşmada 9 defa berabere kaldı. Konya ekibi, bu istatistikle ligin en fazla berabere kalan takımı konumunda bulunuyor. Bu sezon Konyaspor ve Ankaragücü'nün ligin ilk yarısında Ankara'da oynadığı mücadele golsüz eşitlikle sona ermişti.

Süper Lig'de gelecek hafta Konyaspor, Başakşehir'e konuk olacak. Ankaragücü, Gaziantep FK'yı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR 

2. dakikada Guilherme’nin sağ kanattan kullandığı kornerde arka direkte iyi yükselen Calvo’nun kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

10. dakikada hızlı gelişen Ankaragücü atağında Konyaspor savunmasından seken top ceza sahası önü sol çaprazına doğru gitti. Bu pozisyonda gelişine sert vuran Tolga’nın şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

16. dakikada Çekiçi’nin ceza alanı önü sağ çaprazından direkt kaleye gönderdiği serbest vuruşta kaleci Gökhan son anda sağına uzanarak topu kornere çeldi.

19. dakikada ceza sahası önü sağ çaprazında topla buluşan Michalak’ın sert şutunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

38. dakikada Bytyqi’nin sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte Diouf’un yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Gökhan’da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

50. dakikada Konyaspor'un sol kanattan Guilherme ile kullandığı kornerde Francisco Calvo'nun kafa vuruşu, kaleci Gökhan Akkan'da kaldı. 

GOL | 51. dakikada Ankaragücü'nde sol kanattan Marlon'un ortasını arka direkte Ali Sowe kafayla indirdi ve Ghayas Zahid, altı pas üzerinde rakibinden önce davranarak yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.

71. dakikada Konyaspor'un sağ kanattan Robert Muric ile kullandığı kornerde yapılan ortaya altı pas içindeki isimlerden önde Mame Biram Diouf sonrasında ise daha uygun durumda Adil Demirbağ dokunamadı.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2023 22:13

İLGİLİ HABERLER