Spor
  • 11.8.2022 21:14

Konyaspor Liechtenstein 2.Lig temsilcisine 4-2 yenilip elendi

Konyaspor - Vaduz maç sonucu: 2-4

Arabam.com Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Lihtenştayn 2.Lig temsilcisi Vaduz'u konuk etti. Deplasmandan 1-1'lik sürpriz bir skorla dönen Yeşil-Beyazlılar taraftarı önünde şoku yaşadı. İlhan Palut'un öğrencileri, Guilherme'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçtiği maçta Cedric Gasser (2), Manuel Sutter ve Tunahan Çiçek'in gollerine engel olamayarak sahadan 4-2 mağlup ayrıldı ve Avrupa'ya havlu attı! Temsilcimizin ikinci golü Hadziahmetovic'in frikiğiyle geldi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne dolu dizgin bir giriş yapan Konyaspor , 2.tur mücadelesinde BATE Borisov'u 3-0 ve 2-0'lık skorlarla saf dışı bıraktı. Üçüncü turda ise rakip Vaduz oldu. Fakat Liechtenstein ekibi ile oynanan ilk maçta temsilcimiz sürpriz bir sonuç aldı. Yeşil- Beyazlılar, 1-0 geriye düştüğü maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Konya ekibi bugün de rövanş maçında şoku yaşadı. Liechtenstein 2.Lig temsilcisiyle kozlarını paylaşan temsilcimiz taraftarı önünde 18'de Guilherme'nin penaltısıyla 1-0 öne geçse de skoru koruyamadı.

28'de Cedric Gasser ve 31'de Manuel Sutter'in golleriyle bir anda 2-1 geriye düşen Konyaspor ilk devreyi mağlup kapattı. Taraftarının da desteğiyle ikinci yarıda baskılarını artırması beklenen Yeşil-Beyazlılar 67'de yıkıcı darbeyi yedi. Türk asıllı İsviçreli futbolcu Tunahan Çiçek sahneye çıktı ve skoru 3-1'e getirdi. 89'da ise Gasser umutlarımızı tamamen bitirdi. 90+4'te Hadziahmetovic ceza yayının oradan kazanılan frikikte şık bir golle son sözü söyledi ve maçın skorunu belirledi: 2-4.

Bu sonuçla geçen sezonun flaş ekibi Konyaspor, İsviçre 2.Lig ekibi karşısında aldığı yenilgiyle Avrupa'ya havlu attı. Vaduz ise bir üst tura yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Kritik mücadelenin hakemi Cuadra Fernandez ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

4' Hadziahmetovic sol kanattan korneri kullandı, ceza alanında Calva kafayı vurdu ancak aut.

ÖNCE ÇİZGİDEN ÇIKTI, SONRA PENALTI ÇALINDI!

17' Hadziahmetovic yine sol kanattan korneri kullandı, savunmadan seken topta Calva yarım vole vurdu, Vaduz savunması topu çizgiden çıkardı, devamında Rahmanovic topu içeri çevirmek istedi fakat Gasser'in eline çarpınca top hakem penaltı noktasını gösterdi.

UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Arabam.com Konyaspor deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında Vaduz'a kendi sahasında 4-2 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

Konyaspor'un golleri Guilherme (pen) ve Hadziahmetovic kaydetti.

Konuk ekibin gollerini Gasser(2), Sutter ve Tunahan'dan geldi.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2022 22:10

İLGİLİ HABERLER