Köpekbalığı saldırısında bir kadın öldü, bir erkek yaralandı.
Dehşet verici anlar: Sidney'de köpekbalıkları iki çocuk da dahil olmak üzere 3 kişiye saldırdı
Daily Mail gazetesi Pazartesi günü, Sydney plajlarının, son 26 saat içinde ikisi çocuk olmak üzere üç kişinin köpekbalığı saldırısına uğramasının ardından tamamen kapatıldığını bildirdi.
Örnek görsel / Gettyimages.ru
Avustralya: Köpekbalığı saldırısında bir kadın öldü, bir erkek yaralandı.
Manly bölgesindeki North Steine Plajı'nda meydana gelen son saldırıda, yirmili yaşlarında bir sörfçü bacağının alt kısmından ısırıldıktan sonra yaşam mücadelesi veriyor.
Aynı günün erken saatlerinde, D-Y Burnu'nda 11 yaşında bir çocuk büyük bir köpekbalığı tarafından sörf tahtasından düşürüldü ve birkaç ısırık aldı. Tehlikeli dalgalar nedeniyle plaj o sırada kapalıydı ve her zamanki gibi köpekbalığı ağları yerleştirilmişti.
Bu saldırılara ek olarak, Pazar öğleden sonra Vaucluse bölgesindeki Shark Beach'te başka bir olay daha yaşandı; 12 yaşında bir çocuk, ağla çevrili yüzme alanının dışındaki popüler bir atlama kayasında arkadaşlarıyla yüzerken ısırıldı. Arkadaşları ona sahile ulaşmasına yardım etti.
Son saldırıyla ilgili yeni görüntülerde, plajdakilerin adamı sudan çıkardığı ve ambulans ekipleri gelene kadar ilk yardım uyguladıkları görülüyor. İlk müdahale ekipleri, adamı kumda tedavi ettikten sonra, kritik durumda Royal North Shore Hastanesi'ne kaldırdı.
Yeni Güney Galler Polisi yaptığı açıklamada, "Kuzeydeki tüm plajlar ikinci bir duyuruya kadar kapalıdır ve bu karar sürekli olarak gözden geçirilecektir." dedi.
Tarım ve Gıda Bakanlığı'ndaki köpekbalığı biyologlarına göre, genç sörfçünün tahtasındaki 15 cm'lik ısırık izi, muhtemelen bir boğa köpekbalığı tarafından saldırıya uğradığını gösteriyor.
Uzmanlar, Sidney bölgesinde boğa köpekbalıklarının en yoğun olduğu dönemin Ocak ve Şubat ayları olduğunu açıkladı. Diğer iki saldırıdan da boğa köpekbalıklarının sorumlu olduğuna inanılıyor.
Hafta sonu Sydney ve banliyölerini vuran şiddetli yağmurun ardından polis, bulanık ve görüş mesafesinin düşük olduğu sularda yüzmemeleri konusunda halkı uyardı.
Komiser Joseph McNulty, son zamanlardaki şiddetli yağmurların ardından limana dolan tatlı suyun ve insanların kayalardan atlarken sıçradığı suyun birleşmesinin, Pazar günkü köpekbalığı saldırısı için "ideal koşullar" yarattığını söyledi. Gazetecilere, "Bu dönemde limanda veya Yeni Güney Galler'deki diğer nehir sistemlerinde yüzmeyi tavsiye etmiyorum" dedi.
Dalgalı deniz, Pazar gününden beri Yeni Güney Galler kıyılarının büyük bölümünde köpekbalığı faaliyetlerine karşı yetkilileri uyaran Akıllı Davul Hatlarının çalışmasını da engelledi.
Kaynak: Daily Mail