Gündem
  • 29.4.2007 17:22

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde indirim yapıldı. Gece yarısından itibaren uygulanacak yeni tarifeye göre, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden otomobil geçişlerinde 4 YTL yerine, 3.75 YTL ücret alınacak.
      Yeni tarife, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde 29 Nisan 2007 saat 24.00'ten sonra uygulanacak.
      Eski tarife, 1 Eylül 2006 tarihinden bu yana uygulanıyordu.
      Otoyol geçiş ücretlerinde de yeni düzenleme yapıldı. Buna göre, birinci sınıftaki araçlar için en kısa güzergah 1.25 YTL, en uzun güzergah ise 11.50 YTL olarak belirlendi.
      Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, köprü ve otoyol geçişlerine yapılan zammın mahkeme tarafından iptali nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ücretleri indirdiğini, ancak yeni ücretlerin, zamdan önceki düzeyin üzerinde olduğunu savundu.
      Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yaptığı zammın, mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlattı.
      Yargı kararının Karayolları Genel Müdürlüğü'ne tebliğinin üzerinden bir ay süre geçmesi nedeniyle, bugün gece yarısından itibaren geçerli olacak indirimli ücretlerin açıklandığını ifade eden Tekin, "Genel müdürlük, yargı kararını uyguluyormuş gibi yapıp, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde indirim yaptı. Ancak, açıklanan ücretler zam öncesi ücretlerin üzerinde" dedi.
      Tekin, buna göre, köprülerde 3 YTL'den 4 YTL'ye çıkarılan otomobil, kamyonet, pikap, jeep geçiş ücretinin bugünden itibaren 3 YTL 75 YKr, 7 YTL'den 10 YTL'ye çıkarılan 3 akslı otobüs, kamyon, treyler geçişlerinin 9 YTL, 21 YTL'den 30 YTL'ye çıkarılan 4-5 akslı otobüs, kamyon, treyler geçiş ücretlerinin 25 YTL, 25 YTL'den 35 YTL'ye çıkarılan 6 ve yukarı akslı römorklu kamyon ve treyler ücretlerinin ise 30 YTL olarak uygulanacağını belirtti.
      Aynı durumun otoyol ücretlerinde de geçerli olduğunu ifade eden Tekin, devletin, keyfi yere vatandaşın cebinden para almayı sürdürdüğünü iddia etti.
      Bedri Tekin, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin, 1 Eylül 2006'dan önceki düzeye çekilmesini ve köprü ve otoyol gişelerinde çalışan personelin maaşlarının artırılmasını istedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER