Asayiş
  • 30.9.2010 01:47

KORKUNÇ İHBAR!.. 3 ÇOCUĞUN ORGANLARI ALINIP NEHİRE ATILDI

KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde, geçen yıl 21 Eylül'de Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra ortadan kaybolan 3 çocuğun izine hiçbir yerde rastlanmezken, Sivas Cezaevi’ndeki bir mahkumun yazdığı ihbar mektubu savcılığı harekete geçirdi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne hitaben yazılan mektupta 3 çocuğun organ mafyasınca kaçırılarak öldürüldüğü iddia ediliyor.

Kayseri'de geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı sitede oturan 11 yaşındaki Türkan Ay'dan bir yılı aşkın bir süredir haber alınamıyor. Çocukları arama çalışması devam ederken dün Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir ihbar mektubu ulaştı. Aranan çocukların, organları alındıktan sonra Fırat Nehri’ne atıldığının iddia edildiği mektup üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Esrarengiz mektubun, kaçırılma olayının görgü tanığı olduğunu söyleyen ve şu anda cezaevinde bulunan Kayserili bir mahkum tarafından yazıldığı öğrenildi.

KAYSERİ'YE GÖNDERMEK İSTEDİ

Sivas'ta oturan Fırat Yıldız, arkadaşı Ramazan Utuş'u da alarak cezaevinde yatan ağabeyi Hamdi Yıldız'ı görmek için geçen hafta Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, açık görüşe gitti. Açık görüş sırasında Fırat Yıldız'ın yanına yaklaşan bir mahkum, “Sana bir mektup versem Kayseri'ye yollar mısın?” diye sordu. Mektubu alan Fırat Yıldız mektubu postaya vermeden önce merak ederek arkadaşıyla birlikte açıp okudu. Okudukları karşısında şaşkına dönen Yıldız, mektubu alarak Cumhuriyet Savcılığı'na gitti. Mektubun incelenmesinin ardından Fırat Yıldız ve Ramazan Utuş'un ifadelerini alan savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

MEKTUPTA NE YAZIYOR

Kapalı cezavinde ‘cinayet’ten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Kayserili bir mahkumun, ‘Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne diye başlayan mektup şöyle devam ediyor:

‘Ben uzun süredir Sivas Cezaevi’nde hapis yatan biriyim. Çektiğim vicdan azabı yüzünden artık uyku uyuyamıyorum. Benim cezaevinden çıkmam da artık imkansız. Bu nedenle çektiğim vicdan azabından kurtulmak istiyorum. Kayseri’de geçen yıl kaybolan 3 çocuk, 3 kişi tarafından kaçırılmış ve iç organları alındıktan sonra cesetleri Fırat Nehri’ne atılmıştır.’

Cumhuriyet Savcılığı’nın mektupta kimliğini belirtmeyen mahkumun tespiti için çalışma yaptığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:12

İLGİLİ HABERLER