Asayiş
  • 3.11.2008 16:40

KORUCULAR FIRINI TAŞLAYIP, SİLAHLA ATEŞ AÇTI İDDİASI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılışından sonra Hakkari'de bir grup köy korucusunun bir fırını ve üst katındaki evi taşlayıp, silahla ateş açtığını öne sürüldü. Bu iddia üzerine Hakkari'deki 12 ekmek fırını sahibi, olayı kınamak için fırınlarını kapattı, saldırıya uğradığı öne sürülen meslektaşları Suphi Kaplan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Dün, toplu açılış ve AKP merkez ilçe kongresine katılan Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya gelen bir grup köy korucusu, organizasyonun bitiminden sonra köylerine minibüsle dönerken, Keklikpınar Mahallesi'nde taşlı saldırıya uğradı. Bunun üzerine minibüsten inen korucular, iddiaya göre açık olan Haşimoğlu Ekmek Fırını ve üst katındaki fırın sahibinin evini taşladı, daha sonra da Kaleşnikof tüfekler ve tabancalarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu fırının camları kırıırken, binaya da çok sayıda kurşun isabet etti.
Bunun üzerine Hakkari'deki 12 fırın sahibi, bugün fırınlarını kapatarak, Van- Hakkari karayolu üzerindeki fırına gelip sahibi Suphi Kaplan'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kaplan, dün Başbakan Erdoğan'ın, Hakkari'den ayrılışından sonra geçici köy korucularının, yoldan geçerken sağa sola rastgele ateş ettiklerini, açılan ateş sonucunda işyerini ve evininin tarandığını iddia etti.
Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, konuyla ilgili şu ana kadar kendilerine herhangi bir şikayetin gelmediğini belirterek, "Bu konudan haberim yok. Bana gelen bir şikayet de yok. Mahkemeye intikal eden bir durum varsa ondan da haberim yok. Konuyu inceleyeceğim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:41

İLGİLİ HABERLER