
Kosova'da basılan FETÖ'cülerle ilgili şok gelişme
Kosova'da basılarak Türkiye'ye getirilen hainlerin hesaplarındaki para miktarının Kosova'daki bazı bakanlıkların bütçesinden bile fazla olduğu ortaya çıktı.
MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ mensuplarının Kosova'daki bankalarda milyonlarca avrosu olduğu iddia edildi.
Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), Kosova’da gerçekleştirdiği operasyonla yakalayıp Türkiye’ye getirdiği Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 6 üst düzey mensubunun, ülkedeki bankalarda milyonlarca avrosu ve bu ülkeye yönelik gizli emellerinin bulunduğu iddia edildi.
“Indeks Online” haber sitesinde yayınlanan haberde, Kosova İstihbarat Ajansınca (AKİ), FETÖ mensuplarının mali faaliyetlerinin incelenmesi sırasında bu şahısların bir Türk ve bir Kosova bankasında milyonlarca avrosunun olduğunu belirlediği kaydedildi.
Listede, MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina'nın yanı sıra T.A, U.T., H.G, U.G., G.B, O.B, O.P ve H.O olmak üzere 8 kişinin daha isminin bulunduğu belirtildi.
Şahısların banka hesaplarına ilişkin ise şu bilgilere yer verildi:
“T. A’nın yaklaşık bir milyon avro cirosu, Uğur Toksoy'un yaklaşık 70 bin avro cirosu, Mustafa Erdem’in yaklaşık 60 milyon avro cirosu, Yusuf Karabina’nın yaklaşık 100 bin avro cirosu ve Osman Karakaya’nın yaklaşık 250 bin avro cirosu bulunuyor.”
Kosova İstihbarat Ajansı tarafından desteklenen bilgilerin paylaşıldığı haberde, FETÖ mensuplarının Kosova’da gerçekleştirmek istedikleri amaçlarına da vurgu yapıldı. Şahısların ülkenin tüm kurumlarında kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları güçlü bir sosyal çevre kurmayı amaçladıkları aktarıldı.
Güncellenme Tarihi : 5.4.2018 00:12