Köy bombalamasında Kundakçı Paşanın da adı var

2 dk okuma
Köy bombalamasında Kundakçı Paşanın da adı var

Hızlı Özet

AİHM, tazminata mahkum etmişti


ŞIRNAK'ın Kuşkonar ve Koçağılı köylerinin 1994 yılında savaş uçaklarınca bombalanması sonucu 38 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturmayı yürüten ve dün görevsizlik kararı vererek dosyayı Askeri Savcılığa gönderen Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı fezlekede, aralarında Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın da bulunduğu 4 askerin adını tespit etti.



Cumhuriyet Savcılığı görevsizlik fezlekesinin üstüne zaman aşımı tarihi olan 26 Mart 2014'ü belirtirken, şüpheli olarak dönemin Jandarma Asayiş Komutanı Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, rütbeli askerler Adnan Karaardıç, Metin Hazar ve İbrahim Erge'nin adını yazdı.



AVUKAT ELÇİ: İTİRAZ ETEMEYECEĞİZ



Ailelerin avukatı olan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, bombalamayı gerçekleştiren kamu görevlilerinin bulunup adalet önüne çıkarılamadığını, bunun adli ve idari makamlar açısından hazin bir durum olduğunu söyledi.



Elçi, "20 yıldır soruşturma dosyası, Şırnak, Diyarbakır ve Askeri savcılık arasında gidip gelmektedir. Bir türlü görevli savcılık tespit edilemedi. Ağır suçun zaman aşımına 20 gün kala askeri savcılığa bir kez daha gönderilmiştir. Bu ağır suçu işleyenlerin kimlikleri tespit edilmemiştir. Biz de askeri savcılığa dava açma fırsatı sunma bakımından dosyaya itiraz etmeyeceğiz" dedi.



AİHM, TAZMİNATA MAHKUM ETMİŞTİ



Şırnak'ta 26 Mart 1994 tarihinde savaş uçaklarının bombalaması sonucu Kuşkonar Köyü'nde 25, bu köye 8 kilometre uzaktaki Koçağılı Köyü'nde ise 13 kişinin öldüğü ve 13 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili AİHM, olayda ölen 38 kişiden 33'ü hakkında verdiği kararda Türkiye'yi, 'hava saldırısı emri vermek', 'yeterli soruşturma yapmamak', 'insan yaşamını dikkate almadan bombalama yapmak' ve 'uçuş kayıtlarını gizlemek' suçlamalarıyla 2 milyon 305 bin Euro tazminat ödemeye mahkum etmişti. Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığının bazı hususlardaki uyarısını da dikkate alarak karara itiraz etmişti.





Ferit ASLAN- Bayram BULUT/ DİYARBAKIR,(DHA) 


Bu haber 400 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'de hükümeti Araplar belirleyecek
Gündem

İsrail'de hükümeti Araplar belirleyecek

Seçim anketleri çok az değişiklik olduğunu gösteriyor, partilerin aday listeleri kesinleştikten sonra da çıkmaz devam ediyor.

Habervitrini12178 Görüntüleme
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a sürpriz ziyaret
Gündem

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a sürpriz ziyaret

KülliyCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen sürpriz görüşme, siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.e

Habervitrini11598 Görüntüleme
Non-Iron Gömleklerle Gün Boyu Özenli Bir Stil
Gündem

Non-Iron Gömleklerle Gün Boyu Özenli Bir Stil

Yoğun bir günün temposunda stil sahibi görünmenin yolu her zaman karmaşık kombinlerden geçmiyor. Özellikle iş hayatında, seyahatlerde veya gün içinde farklı planlar arasında geçiş yaparken pratik parçalar gardırobun en işlevsel üyelerine dönüşebiliyor. Non-Iron gömlekler de klasik gömlek stilini daha zahmetsiz bir kullanım anlayışıyla buluşturan seçeneklerden biri.

Habervitrini10020 Görüntüleme
Okan Karacan ile ilgili şoke eden iddia! Hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı
Gündem

Okan Karacan ile ilgili şoke eden iddia! Hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı

Ünlü tiyatro oyuncusu Okan Karacan’ın Şişli’deki bir etkinlikte masada bulunan dizüstü bilgisayarı alarak koltuğunun altına koyduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Bilgisayarın sahibi karakola giderek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Karacan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Annesi ise oğlunun psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve ilaçlarını düzenli kullanmadığını söyledi.

Habervitrini14063 Görüntüleme