Gündem
  • 29.5.2013 20:00

"Kralınız değil, hizmetkarınızım"

Erdoğan, açılışta Fetih Kupası Okçuluk müsabakalarını izledi. Erdoğan, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Protokolde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz de yer aldı. Erdoğan, açılışta konuşurken vatandaşlar " Başbakanın kralı Kasımpaşalı " tezahüratı yaptı. Erdoğan tezahürata "Ama ben kral değilim. Milletimin oylarıyla işbaşına gelmiş bir başbakanım. Sizin hizmetkarınızım, efendiniz değilim" karşılığını verdi.

ÇOCUKLUĞUMUN MEKANI

Açılışını gerçekleştirdiği Okçular Tekkesi'nin çocukluğunun geçtiği alan olduğunu söyleyen Erdoğan, " Burası benim için çok çok anlamlı bir yer. Bu alan taş toprak bir alandı. Burada 15 yıl ben top oynadım. Çocukluğum bu alanda geçti. Zaten evimiz, doğup büyüdüğümüz yer 500 metre arka planda. Orada doğdum. Orada büyüdüm. Çocuklarımızı orada büyüttük. Allah 4 çocuk lütfetti. Hepsi burada Kasımpaşa Kaptanpaşa Mahallesi'nde. Onun için bizdeki anısı çok farklı. Buraların dutluk olduğu zamanları biliriz. Burada ok işaret taşlarının olduğu zamanı biliriz. Şimdi sordum, o taşlardan ancak 26 tane bulmuşlar" şeklinde konuştu.

FETİH GÖNÜLLERİN FETHİDİR

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fetheden ordusunun karargahının Okçu Kışlası olduğunu hatırlatan Erdoğan, " Fatih İstanbul'u alırken kimseninin inancına müdahale edilmemesi için emir vermişti. Bizim medeniyetimizde fetih, toprakların şehirlerin alınması değil, aynı zamanda gönüllerin fethedilmesidir "dedi.

FARKLI BİR TÜRKİYE'Yİ KURACAĞIZ

Hükümetinin yoğun mücadeleleri ve girişimleri neticesinde terör meselesinin çözüm aşamasına geldiğini söyleyen Erdğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bu meseleyi kararlılıkla tatpik ediyoruz. Demokratikleşmeyle kalkınmaya odaklanıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde farklı bir Türkiye'yi hep birlikte kurucağız. Terörün olmadığı, kardeşliğin güç kazandığı Türkiye'de çok güzel eserleri vücuda getireceğiz.

BU BİNALARDA OTURMAYIN ÇAĞRISI

Bölgedeki tapu sorununa değinen ve önümüzdeki günlerde 100-150 tapunun dağıtılacağı müjdesini veren Erdoğan bölgede oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. Erdoğan, " Şu binaların hali ortada. Ben buralarda yaşayan kardeşlerime, bu binaları layık görmüyorum. Biz buralarda modern binalar oluşturalım. Buraları yıkıp yapana kadar kira bedellerini ödemek süretiyle kendilerine yeni binaları hazırlayalım. Ondan sonra tekrar gelip otursunlar. Ama yok 'ben şuanda bina istiyorum' diyenlere, hazır binalar vererek buna da çözüme kovuşturalım.Buralarda bir depremde bunun faturasını çok ağır ödeyebiliriz. Bu binaların hiç birinin hesapları yapılmadı. Rastgele yapılmış binalardır " diye konuştu. Kuzey deniz saha komutanlığından Hasköy'e kadar yeni bir sahil şeridi düzenlediklerini söyleyen Erdoğan yeni bir projeden ilk kez söz etti. Erdoğan," Şu anda deniz hastanesinin altından Hasköy istikametinde bir tünel yapıldığını söylesem kaç kişi bilir. Sıkışık dar yerlerden değil o tünelden Kasımpaşa ile Hasköy'ü birleştiryoruz. Bunlar laf üretenlerin değil iş üretenlerin yapacağı şeydir" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER