KREDİ KARTLARINDA TÜRK USULÜ İNANILMAZ TEFECİLİK
İnsanların kart borcu yüzünden içine düştüğü çaresizlik, yeni bir tefecilik türünü hortlattı. Yeni akbabalar, soygunu yine kart üzerinden yapıyorTüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, kredi kartı ile tüketici kredileri arasında ağır borç yükü altında kalan birçok vatandaşın, borcunu ödemek için mal almadan kredi kartına taksitle işlem yaptırıp nakit para bulduğunu söyledi.
YÜZDE 40 FAİZ!
Sistem şöyle işliyor: Kart tefecileri, kendisine gelen kişinin kredi kartına mal satmadan taksit yapıyor. Mesela kredi kartından 1000 YTL çekiyor. Kart sahibine nakit olarak 600-700 YTL arasında para veriyor. Borçlu da bu parayla acil borçlarını ödüyor.
TAM BİR BATAK
Bu işlemlerden sonra borç, katlanarak büyüyor, taksit ödemeleri iyice imkansız hale geliyor. Bir süre öncesine kadar, kart borcunu, tüketici kredisi çekerek kapatan vatandaş, bankaların bu kapıyı da kapaması yüzünden tefecilerin elinde oyuncak oluyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22