Kübra Par canlı yayın kazası için özür diledi

2 dk okuma
Kübra Par canlı yayın kazası için özür diledi

Hızlı Özet

tv100 Ana Haber Sunucusu Kübra Par dün akşam yaşadığı canlı yayın kazası için "Dün bir an basiretim bağlandı. Jenerik müziği girince yayından çıktığımızı düşünerek bana hiç yakışmayan bir davranışta bulundum. Özür dilerim" dedi.

tv100 Ana Haber Sunucusu Kübra Par dün akşam yaşadığı canlı yayın kazası için "Dün bir an basiretim bağlandı. Jenerik müziği girince yayından çıktığımızı düşünerek bana hiç yakışmayan bir davranışta bulundum. Özür dilerim" dedi.

TV100 canlı yayınında bu akşam yaşanılan bir talihsiz olay, medyanın gündeminde geniş yer edindi...

Ana Haber Spikeri Gazeteci Kübra Par, bülteni kapatırken canlı yayın kazası yaşadı..

Seyircilerine veda ederken yaptığı bir el hareketinin ekrana yansımasının ardından çok üzüldüğünü dile getiren Kübra Par, bugün bülteni özür konuşmasıyla açtı.

"Bana hiç yakışmadı" diyen Par, "Dün bir an basiretim bağlandı, jenerik müziği girince yayından çıktığımızı düşündüm. Özür dilerim" dedi.

"ÇOK MAHCUBUM, BANA HİÇ YAKIŞMADI"

Par, şu ifadeleri kullandı:

Bugün benim için zor bir gün…

Karşınıza bir gazeteci olarak değil bir kardeşiniz, ailenizden biri olarak yayınımıza bir özürle başlamak istiyorum.

Dün yayınımızı kapatırken büyük bir hata yaptım.

Çok mahcubum…

Bu mahcubiyetle karşınızdayım…

Televizyonculuk dikkat ve özen gerektirir.

Canlı yayınlarda bu stüdyoda bulunduğumuz her an sizlerin karşısında olmanın sorumluluğu içinde davranmak zorundayız.

Yıllarımı verdiğim bu meslekte her zaman bu bilinçle hareket etmeye çalıştım.

Fakat dün bir an basiretim bağlandı. Jenerik müziği girince yayından çıktığımızı düşünerek bana hiç yakışmayan bir davranışta bulundum.

Bana hiç yakışmadı…

“ÜZGÜNÜM, ÖZÜR DİLERİM”

Peki niye böyle bir şey yaptım?

Birkaç gündür çıkışta Ana Haber’den bir iki dakika geç çıkıyor, Alfa Petek Yarışma Programı’nın yayın dilimine giriyorduk. Yayın arasında yönetmenimizle bu konuda esprileştik ve iddialaştık. Haber bitiminde jenerik girdi ve kulağıma bir espri yaptı. Yayından vaktinde çıktığımızı düşünerek kendisine bir şaka yaptım. O anlar kameralara yakalanmış.

Ben bu hatayı nasıl yaptım diye kendimi sorguluyorum.

Tepki verenler oldu onları da anlıyorum.

Zaten utanılacak bir duruma ayrıca farklı anlamlar yüklenmesi üzüntümü daha da artırdı…

Dediğim gibi yaptığım şeyin yayın içeriğiyle veya dünkü gündemle ilgisi yoktu.

Bu şekilde yorumlandığı için üzgünüm.

Gazeteciliğin temel kuralları bellidir. Kayıtlı ve kayıt dışı konuşmaların nasıl aktarılacağına dair esaslar da bellidir.

Barış Pehlivan’ın Bilirkişiyi görüşmenin kayıt altında olduğunu belirtmeden, tuzağa düşürmek ister gibi araması gazeteciliğin temel ilkelerine aykırıydı.

Bunu dün ekip arkadaşlarımızla konuştuk. Yayın esnasında gözaltı haberini verirken, görüşmenin kayıt dışı olduğunu özellikle belirttim. Yapılan resmi açıklamaları okudum.

Yayını kapatırken tam da bu nedenle gazeteciliğin temel ilkelerine uymamız gerektiğinin altını çizdim.

Bunca yıldır beni izleyenler, kasti ve yayınla alakalı böyle bir terbiyesizliği yapmayacağımı bilir.

Kamuoyunu kendimle ilgili bir gündemle meşgul ettiğim için üzgünüm…

Sizlerden ve bu yayında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımızdan özür dilerim.

Bu haber 799 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı
Gündem

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ/PDY’nin “kamu mahrem” ve “kamu mahrem izdivaç” yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 15’i tutuklandı. Soruşturmada, örgüt mensuplarının evlilik süreçlerinin sözde “abi” ve “ablalar” tarafından organize edildiğine ilişkin tespitlere ulaşıldı

Habervitrini13581 Görüntüleme
Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13235 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13092 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12942 Görüntüleme