Asayiş
  • 5.3.2009 17:50

"KÜÇÜK ERMENİ, BAYKAL ERGENEKONCU"

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve JİTEM’in kurucuları arasında olduğu öne sürülen emekli H. Albay Atilla Uğur, Meclis’e mektup göndererek ilginç iddialarda bulundu: “Öz bana Veli Küçük için ‘Ermeni’? dedi. Baykal’ın Ergenekon’un tam içinde olduğunu iddia etti. Eğer bu mektup doğru ise gündem oluşturur.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi Alt Komisyonu geçen hafta Ergenekon davasının tutuklu sanıklarının da bulunduğu Silivri Cezaevi’ni ziyaret etmişti. Davanın tutukluları arasında yer alan ancak bu ziyaret sırasında hastanede bulunan emekli Albay H. Atilla Uğur, düşüncelerini Meclis heyetine yazdığı bir mektup ile anlattı.

Uğur söz konusu mektubu da Cezaevi Alt Komisyonu’na yine bir tutuklu aracılığı ile iletti. Uğur mektubunda savcılık sorgusunda şunların yaşandığını öe sürdü:?“Savcı Öz ‘Biz seni geçen sene alacaktık, baktım yeni emekli olmuşsun, bırakayım biraz yaşasın dedim... Bu Şener ve Hurşit’le ilgili her şeyi bize anlat seni yarın sabah bırakacağım’ dedi.

Tekirdağ F-1 Kapalı Cezaevin’de tutuklu olarak bulunurken 9 Ekim 2008 günü Beşiktaş Adliyesi’ne götürüldüğünü anlatan Uğur, 6 saat süren bu görüşmede Savcı Öz’ün insanın ‘kanını donduran’ şu cümleleri söylediğini iddia etti: “Bu Veli Küçük zaten Ermeni’nin teki. Ben araştırdım, soyu sopu da Kafkasya’dan kalkıp Bilecik Gölpazarı’nın Türkmen köyüne gelmişler... Neden çünkü Türkmen ismindeki köye göçerek Ermeni olduklarını kamufle etmek istemişler. Ermenice de biliyor... Ben hem şivesinden hem de evinden çıkan Ermenice belgelerden onun Ermeni olduğunu anladım...Ayrıca bu Sevgi denilen kadın da Ermeni (Erenerol’u kastediyor) Yozgat’ın Ermenelik Köyünden...eski adı Ermeneli yani o da Ermeni...

BAYKAL İÇİN SAVCIDAN ŞOK SÖZLER

Aslında Deniz Baykal Ergenekon’un tam içinde, biz biliyoruz... Nur Serter de (CHP Milletvekili) bu işin içinde..Toplantı yaptıkları evleri falan biliyorsan bize söyle... Bunlar nasıl orgeneral olmuşlar ya... Doğu Perinçek efendinin emri ile hareket ediyorlar, yok şu seminere git yok şu konferansa katıl... PKK terörü neden 2002 de tekrar başladı... Çünkü AK Parti iktidara geldi. Onu baltalamak için. Sen bize bu adamlarla ilgili bir şeyler söyle altına da imzanı at... Biz de senin için iyi düşenelim..”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:32

İLGİLİ HABERLER