Dünya
  • 30.9.2004 04:34

KÜÇÜK KIZLARLA BERABER OLDUKLARI İÇİN YARGILANAN ERKEKLERİ İLK ÖNCE KADINLAR SAVUNDU...

Kadınlar, İngiltere hükümetini, adanın erkek nüfusunun yarısı olan ve yaşamı sürdürmeleri için çok gerekli 7 kişiyi hapse atarak, Pitcairn adasını kapatmaya zorlamakla suçluyorlar. Pitcairn kıyıları kayalık olduğu için büyük tekneler yanaşamıyor, yalnızca ince, uzun Pitcairn tekneleri, açıkta demirleyen gemilerden temel gıda maddeleri alıp getiriyorlar.

İNGİLTERE’nin Pasifik’teki son sömürgesi olan 47 nüfuslu minik Pitcairn Adası’nda küçük kızlarla beraber oldukları için 7 erkeğin yargılanmasına ilk önce ‘Bizim kültürümüz böyle’ diyen kadınlar karşı çıktı. Kadınlar, 12 yaşında sekse başlamış olmaktan gurur duyduklarını belirterek ‘Erkeklerimize yöneltilen tecavüz suçlamalarının ardındaki esas gerçek şu: İngiltere, yüzyıllardır evimiz olan adayı, kendisine pahalıya malolduğu için kapatmak istiyor’ iddiasında bulundular.

Erkeklerine sahip çıkan kadınlar duruşma öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek küçük yaşta seks yapmanın 18. yüzyılda ‘Bounty’ gemisi isyancılarının Tahitili genç eşleriyle birlikte adaya ayak bastığı günlerden bu yana gelenek olduğunu açıkladılar. Kadınlar, ergenlik çağına giren kızlarla seks yapmanın adada her zaman kabul edilir bir durum olduğunu belirttiler. Genç yaşında seks yaptığını söyleyen Carol Warren adlı kadın ‘Erkekleri suçlayamazsınız. Biz de en az onlar kadar istekliydik’ dedi. Pitcairn’li 7 erkek, bazıları 40 yıl öncesine dayanan toplam 96 cinsel suçtan yargılanacak. İngiliz yasaları 16 yaşından küçük kızlarla seks yapmayı yasakladığı için, bu erkekler küçük yaşta kızlarla seks yapmakla suçlanıyor. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER