Gündem
  • 1.3.2024 13:35

kuduz alarmı! Sokak köpeği bir günde 8 kişiyi ısırdı

Diyarbakır'da başıboş sokak köpeği aynı gün içerisinde sekiz vatandaşı ısırdı. Vahşeti yaşayan en küçüğü 10, en büyüğü 80 yaşında olan yaralı vatandaşlar, soluğu hastanede aldı. Sokak köpeğinin kolundan ısırdığı Mehmet Karcı, dehşet anlarını böyle anlattı: Kolumu kaldırmamla birlikte...

Şoke eden olay, 26 Şubat tarihinde saat 15.30 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi Diyarbakır-Elazığ karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tüyleri dökülmüş bir sokak köpeği Forum AVM civarında R.Y. (41) isimli vatandaşı ısırdıktan sonra Elazığ istikametine doğru ilerledi. Aynı gün sokak köpeği tarafından A.A. (10), S.E.(48), R.A. (80), N.G. (71), E.D. (15), Z.E. (20) ve Mehmet Karcı (43) ısırılarak yaralandı. Kuduz şüphesi üzerine vatandaşlar, tedbir amaçlı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yaralı vatandaşlar, doktorların ilk müdahalesinin ardından hastanede kuduz ve tetanoz aşısı oldu.

"KÖPEK DİŞİNİ GERİ ÇEKTİ!"
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağındaki dükkanının önünde römork tamiri yaptığı esnada sokak köpeğinin kolundan ısırdığı Mehmet Karcı, kolundan ısırıldıktan sonra neye uğradığını şaşırdığını söyledi.

Üç kat kazak giymesinden dolayı facianın eşiğinden döndüğünü dile getiren Karcı, "Kaynak işiyle uğraştığım esnada yoldan geçen bir sokak köpeği gelip iş yerimin önünde direkt sessiz sedasız kolumu ısırdı. Bu sırada ben de panikledim. Hava soğuk olduğu için Allah'tan üç kazak giymiştim. Kolumu kaldırmamla beraber köpek dişini geri çekti.

Güncellenme Tarihi : 1.3.2024 13:37

İLGİLİ HABERLER