Gündem
  • 29.4.2010 17:17

KULKULOĞLU'NDAN ŞAHİN'E: HAKEM DE ŞİKENİN İÇİNDE

Kulkuloğlu, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yapılan saldırının ardından İl Emniyet Müdürü Arif Akkale'nin tenzili rütbeyle Karabük'e atandığını söyledi.
Hakkari Valisi ve emniyet müdürünün, içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yer almadığı AK Parti konvoyuna yapılan taşlı saldırının ardından görevden uzaklaştırıldığını belirten Kulkuloğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bizzat kendisine Van'da yapılan saldırının ardından ise Van valisi ve emniyet müdürünün halen görevde olduğunu kaydetti.
Kulkuloğlu, Samsun'da Ahmet Türk'e yapılan saldırının ardından da bu ilin emniyet müdürünün görevden alındığını ifade etti.
Bakan Yıldız'a yapılan saldırının hoş görülemeyeceğini dile getiren Kulkuloğlu, ''Ancak burada saldıran kadar Sayın Bakan Yıldız da o galeyanı görüp, camiyi terk etmesine rağmen, defin yerine gelerek, alınmış bütün tedbirleri alt üst ederek, emniyet güçlerini ters köşeye yatırarak, olayın oluşmasına çanak tutarak büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir'' dedi.
CHP'li Kulkuloğlu, Akkale'nin Kayseri'de görev yaptığı sırada uyuşturucu ile etkin mücadele yaptığını bildirdi.

-PANKARTLI KONUŞMASI-

CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde yaptığı pankartlı konuşmanın ardından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, ''Meclis'te derbi maçı oynanmıştır, burada sertlikler olmuştur. Bazılarına sarı, bazılarına kırmızı kart gösterilmiştir, Kulkuloğlu'na da kırmızı kart gösterdim'' şeklindeki talihsiz sözlerinin basına yansıdığını söyledi.
Şevki Kulkuloğlu, ''Maçlar seyirciyle oynanır, ama buradaki maçımız seyircisizdir. Orada şike yapanlara, sahada cevabını veren, tezahürat yapan seyirci vardır. Bu seyirci, sahaya çıktığımızda, seçimlerde vazifesini yapacak, Sayın Meclis Başkanı ve partisine söylemesi gerekeni söyleyecektir'' diye konuştu.
Kulkuloğlu, konuşması sırasında, kendilerini koruma görevi olan TBMM İdare Amiri, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun kürsüye yumruk attığını iddia ederek, bundan dolayı Kutlu'ya kart gösterilmediğini söyledi.
TBMM Genel Kurulundaki pankartlı konuşmasından sonra, AK Parti'nin de aralarında bulunduğu bütün partilerden olumlu görüşler aldığını ifade eden Kulkuloğlu, ''(Gerçek gündemi Meclise hatırlattığın için sana teşekkür ediyoruz) diyorlar. Bu da mesajımın yerine ulaştığını gösteriyor'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER