Kulüpler, 'Şikeye ceza olmasın' deyince Tüzmen çekildi
Görüşme yaptığı futbol kulüplerinin şikeye ceza konusunda UEFA ve FİFA talimatlarına aykırı taleplerde bulunması Tüzmen'i çileden çıkardı. Böyle bir ortamda sorunları çözemeyeceğine inanan Tüzmen adaylıktan çekildi.
Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen adaylıktan çekildi. Kürşad Tüzmen'in çekilme kararı almasıyla birlikte TFF Başkanlığı'na aday sayısı 20'ye düştü.
Eski Devlet Bakamı Kürşad Tüzmen TFF Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı olduğunu açıklayan Kürşat Tüzmen, bir gün aranın ardından çekildiğini ifade etti.
Kürşad Tüzmen'in çekilme kararı almasıyla birlikte TFF Başkanlığı'na aday sayısı 20'ye düştü.
Kürşad Tüzmen yaptığı yazılı açıklamada,
"Çalışma arkadaşlarımın TFF delegeleri ve futbol kulüpleri nezdinde yapmış oldukları değerlendirmeler sonunda, futbolumuzun içinde bulunduğu kaotik ortamın bitirilmesi adına alınması gereken kararların, FIFA ve UEFA kurullarının yönetmelik hükümleriyle örtüşmesi gerekliliği açıktır.
Kulüpleriminizin çoğunun alınmasını istediği kararlarla FIFA ve UEFA kritirlerinin örtüşmediği ancak bugün netleşmiş bulunmaktadır.
Bu çözümsüzlük içerisinde aday olmamın ülke futboluna herhangi bir katkı sağlamayacağı düşüncesiyle TFF başkanılık adaylığından çekilmiş bulunmaktayım" sözlerine yer verdi.
Tüzmen, Yıldırım Demirören'in şike meselesiyle ilgili ''puan düşürme ve küme düşürmenin olmayacağı'' vaadinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine,''O, Demirören'in kendi açıklaması. Bunu ona sormak lazım. Türk futbolunun ileriye gitmesi için radikal kararların alınması gerekir. Başka çare yok. Önümüzdeki dönemde radikal ve doğru kararların hızla alınması gerekir. Aksi taktirde Türk futbolunu ve sporunu sıkıntılar bekler. Bizim talebimiz de bu yöndeydi'' dedi.
ATA AKSU: "ASLA ÇEKİLMEM, SEÇİLME ŞANSIM YÜKSEK"
27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'na başkan adayı olarak başvuran ve diğer bir aday Kürşad Tüzmen'in çekilmesiyle 21 adaydan 20'ye düşen seçim öncesi Ata Aksu, , "Seçilme şansım yüksek. Çekilme gibi bir niyetim de asla yok" dedi.
Seçildiği taktirde kendisinin değil, Türk futbolunun kazanması için büyük çaba sarfedeceğini belirten Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Beni tanıyanlar, nasıl bir birikimim olduğunu bilirler. Yüksekten atmaya gerek yok. Futbolumuzu bekleyen tehlike kapımızda. Bu kaos ortamından en iyi şekilde geçmek için çalışmalarımızı sürdürmeye de devam ediyoruz. İyi bir ekip kurduk. Bir iki eksiğimizin dışında yönetim kurulu arkadaşlarımızı da belirliyoruz. Seçildiğim taktirde benden beklenen çalışmayı en iyi şekilde vereceğim."
Ata Aksu, birleşme ya da çekilme gibi bir konunun içinde olmayacağını da ifade ederek, "Şimdiden söylüyorum ki, seçime girerim o ayrı. Ama beni başka bir beklentinin içerisine kimse çekemeyecek" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 20:00