Asayiş
  • 4.10.2022 13:34

Kuran'ı yakan zındıklar yalvarmaya başladı!.. Kendimizde değildik

İzmir’de Kur'an-ı Kerim'i yakan zanlıların ifadesi ortaya çıktı: Alkollüydük hatırlamıyoruz!

Türkiye'nin konuştuğu skandal olay İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşandı. İçki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren 2 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki ilk ifadelerinde, "Alkollüydük, hatırlamıyoruz" dedikleri ortaya çıktı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde 26 Eylül'de yaşanan olayda sosyal medya hesaplarından herkesi dehşete düşüren görüntüleri paylaştı. Çiğli'deki bir evde çekilen görüntülerde alkol alan iki şüpheli içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe verdi.

İzmir’de Kur’an-ı Kerim’i yakan zanlıların ifadesi ortaya çıktı: Alkollüydük hatırlamıyoruz!

Kutsal kitabı yırtıp yakan kişiyi cep telefonu kamerasıyla videoya alan kişinin de İslam'a ve Müslümanlara yönelik hakaret ettiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.İslam'a ve Müslümanlara küfür ve hakaret yağdıran şüpheliler gelen tepkiler üzerine daha sonra videoyu hesaptan sildi.

İzmir’de Kur'an-ı Kerim'i yakan zanlıların ifadesi ortaya çıktı: Alkollüydük hatırlamıyoruz!

SİBER SUÇLAR VE GÜVENLİK ŞUBE ORTAK OPERASYONU
Olayın ardından harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

İzmir’de Kur’an-ı Kerim’i yakan zanlıların ifadesi ortaya çıktı: Alkollüydük hatırlamıyoruz!

Tekel büfesi çalışanı Berke Can Ç. (22) ile garson Mert Atakan D.'nin (24) adreslerinin belirlenmesinin ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

İki şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

"ÇOK ALKOLLÜYDÜK HATIRLAMIYORUZ"

Görüntülerde Kuran-ı Kerim'i yakan şüphelinin Berke Can Ç olduğu, arkadaşı Mert Atakn D.'nin de o anları cep telefonu ile kayda aldığı belirlendi.

Şüpheliler ifadelerinde, "Çok alkollüydük. Nasıl yaptığımıza dair hiçbir şey hatırlamıyoruz. Pişmanız" dedikleri öğrenildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüpheliler hakkında 'Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak' suçundan işlem yaptığı belirtildi.

TUTUKLANDILAR

İzmir'de içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren Berke Can Çoban ve Mert Atakan Durmaz, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 5.10.2022 00:58

İLGİLİ HABERLER