Gündem
  • 19.5.2024 21:21

Kutsal topraklarda rezilli.. Suudi Arabistan'da mayolu modellerle defile

Suudi Arabistan'daki Kızıldeniz Moda Haftası'nda plaj kıyafetleri sergisi

Suudi Haber Ajansı " SPA " ya göre , bu "haftanın" katılımcılarının önümüzdeki iki gün içinde Suudi Arabistan'ın mücevher ve hazır giyim de dahil olmak üzere çeşitli modaları içeren yan etkinliklere ve defilelere tanık olmaları bekleniyor. erkek ve kadın tasarımcıların yanı sıra dünyanın dört bir yanından moda endüstrisi alanında uzman kişiler ve uzmanlar.

Geçtiğimiz birkaç yılda karma partiler ve uluslararası eğlence ve spor etkinlikleri de dahil olmak üzere giderek artan bir sosyal açıklık dalgası yaşayan Suudi Arabistan'da bu tür etkinlikler neredeyse imkansızdı.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın 2017'den bu yana öncülük ettiği bu açıklık politikası, özellikle gençler arasında geniş çapta memnuniyetle karşılandı ve önde gelen VEHHABİ din adamları tarafından desteklendi; 

Krallık, Veliaht Prens'in öncülüğünde büyük sosyal değişiklikler ve ekonomik reformlar gerçekleştirdi. Kadınların araba kullanmasına, futbol stadyumlarına girmesine, sinemaları yeniden açmasına ve yüksek sesli konserler düzenlenmesine izin verildi. Mağazaların namaz vakitlerinde kapılarını açık tutmalarına aldırış edilmiyor.

Suudi Arabistan'da 17 Mayıs Cuma günü mayolu modellerin yer aldığı ilk defile düzenlendi.

Faslı tasarımcı Yasmina Qanzal tarafından üretilen kıyafetlerin yer aldığı havuz başı defilesinde oldukça açık ve dekolte mayoların modellerce sergilenmesi dikkat çekti.

AFP'ye konuşan Qanzal "Bu ülkenin çok muhafazakar olduğu doğru ama biz Arap dünyasını temsil eden zarif mayolar sergilemeye çalıştık. Buraya geldiğimizde Suudi Arabistan'da bir mayo defilesinin tarihi bir an olduğunu anladık, çünkü ilk kez böyle bir etkinlik düzenleniyor." diyen Qanzal, bu etkinliğe katılmanın "bir onur olduğunu" söyledi.

Cuma günü defileye katılan Fransız influencer Raphael Simacourbe, Suudi Arabistan şartlarında bu defilenin büyük bir başarı olduğunu savunarak "Bugün bunu yapmak onlar için çok cesurca, bu yüzden bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Defile, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısında yer alan St. Regis Red Sea Resort'ta düzenlenen Kızıldeniz Moda Haftası'nın ikinci gününde gerçekleşti.

Tesis, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yönetilen Vizyon 2030 sosyal ve ekonomik reform programının merkezinde yer alan projelerden biri olan Red Sea Global'in bir parçası.

Resmi Suudi Moda Komisyonu tarafından geçen yıl yayınlanan bir rapora göre, Suudi moda endüstrisi 2022 yılında 12.5 milyar dolar hacme ulaşarak gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1.4'ünü oluşturdu ve 230 bin kişiye istihdam sağladı.

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın reformları kapsamında moda şovları ve benzeri etkinlikler bir süredir düzenleniyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 20.5.2024 21:34

İLGİLİ HABERLER