KUTUP AYISI YÜZLERCE KİLOMETRE YÜZEREK İZLANDA'YA GELDİ
REYKAVİK - Bir kutup ayısının yüzlerce kilometre yüzerek İzlanda'nın kuzeyine kadar geldiği saptandı.
İzlandalı foto muhabiri Rax Axelsson, kutup ayısının İzlanda'nın kuzeyindeki Saudarkrokkur yakınlarında olduğunu ve aç görünmediğini, kuş ve yumurta yiyerek beslendiğinin sanıldığını kaydetti.
Morgunbladid gazetesinin muhabiri Axelsson, İzlanda'da kutup ayısı bulunmadığını ve bölgede görülen hayvanın büyük olasılıkla Arktika'dan geldiğini de ifade etti ve "Kutup ayısını köpeğiyle gezintiye çıkan 12 yaşındaki bir kız fark etmiş. Köpeği havlamaya başlayan küçük kız, o sırada beyaz bir şey görmüş ve bunun bir kutup ayısı olduğunu anlamış. Koşa koşa eve gelmiş" dedi.
Kutup ayısının küçük kızın yaşadığı çiftliğin 200 metre uzağında bulunduğu belirtilirken, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki hayvanat bahçesinin yetkilileri, İzlandalıların kendilerinden ayının yakalanması için yardım istediğini ve bir görevlinin ayıyı uyutmak için özel tabancayla bölgeye hareket ettiğini açıkladı.
Ayının yakalandıktan sonra Grönland ya da Danimarka'ya götürülebileceği ifade ediliyor.