
KUYUMCUYA KEZZAPLI SALDIRI
MUAMMER AYSAMSUN - Amasya'nın Merzifon ilçesinde kimliği belirsiz bir kişi, 50 dolar alacağını söyleyerek kuyumcu dükkanında işyeri sahibinin kasayı açtığı sırada üzerine kezzap döküp kaçtı. Yaralanan kuyumcu kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay, Gazimahkup Mahallesi Paşa Camii mevkiinde bulunan Köse Kuyumcu'da sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. 3 çocuk babası 20 yıllık kuyumcu Asım Köse (48), sabah saat 08.30 sıralarında işyerini açtı. Altınları vitrine dizmek için hazırlık yaptığı belirtilen Asım Köse'nin işyerine gelen kimliği belirsiz bir kişi, 50 dolar alacağını söyledi. Bu sırada parayı vermek için kasayı açmak için eğilen Asım Köse'nin üzerine yanındaki şişeden kezzap döken kimliği belirsiz şahıs,
olaydan sonra kaçtı. Sol gözünde, yüzünde, kollarında ve göğsünde kezzap yanıkları oluşan Asım Köse, kaldırıldığı Merzifon Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından ambulansla Samsun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Samsun Devlet Hastanesi Yanık Servisi'nde tedavi altına alınan Asım Köse, üzerine kezzap döken 25-30 yaşlarındaki şahsı tanımadığını belirterek, "İşyerine geldi ve benden 50 dolar para istedi. Kasadan parayı almak üzere eğildiğimde üzerime kezzap döküp kaçtı. Ben can havliyle hastaneye kaldırıldım. Bir şey çalıp çalmadığını bilmiyorum" dedi.
Polis, saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz şahsın peşine düşerken, kuyumcu dükkanından altın veya paranın çalınıp çalınmadığı araştırılıyor. Doktorlar, Asım Köse'nin vücudunda 3. derece yanıklar oluştuğu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:11