Gündem
  • 27.9.2022 18:08

Kuzey Akım 1 ve 2'de gizemli sızıntı: Kaza mı sabotaj mı?

Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında tespit edilen gizemli sızıntı sonrası Baltık Denizi ülkeleri alarma geçti. Danimarka ile İsveç'ten peş peşe uyarılar gelirken, Reuters bir Rus denizaltının boru hatlarını vurduğunu iddia etti. Kremlin ise yaptığı bir son dakika açıklamasında sabotaj ihtimalinden bahsetti. Öte yandan sızıntı nedeniyle iklimi olumsuz yönde etkileyebilecek bir çevre krizinin yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Danimarka'da donanma yetkilileri, dün akşam Baltık Denizi'nde, Rusya'dan Avrupa'ya giden bir boru hattında deniz trafiği için tehlikeli bir gaz sızıntısı gözlemlendiğini açıkladı.

SIZINTI DÜN AKŞAM DOĞRULANMIŞTI

Kuzey Akım 2 projesinin yürütücü firması Kuzey Akım 2'den yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde Danimarka'nın Bornholm Adası'nın güneydoğusundaki gaz boru hattında bir sızıntı tespit edildiği doğrulandı. Boru hattının gaz ithal etmek için kullanılmasa da yine de doldurulduğu bildirildi.

MAKAMLARLA GÖRÜŞTÜLER

Kuzey Akım 2, Almanya, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Rusya'daki sorumlu yetkililere konuya ilişkin bilgi verildiğini belirtti. Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Almanya ve Danimarka'daki yetkililerle temas halinde olunduğu kaydedilerek "Şu anda gerçekleri açıklığa kavuşturmak için ilgili makamlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2022 18:09

İLGİLİ HABERLER