Medya
  • 26.4.2022 11:23

Laik Yazar Mine Kırıkkanat Arapça sandığı CHP'li başkanının pankartına sinirlendi

Arapça zannedip eleştirdiği afiş Süryanice çıkınca... Mine Kırıkkanat: Özür dilerim

Daha önce "Cenazemde tek kelime Arapça istemiyorum, kesin vasiyetimdir" diye Kur'an'ın dili Arapçaya karşı nefretini gizlemeyen Mine Kırıkkanat bu defa CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı’nın Süryanice afişini Arapça zannederek eleştirdi.

Dini ve milli değerlere karşı provokatif paylaşımlarıyla bilinen ve bu konuda sicili epey kabarık Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mine Kırıkkanat yeni bir skandala imza attı.

CHP’Lİ BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI’NIN ARAPÇA ZANNEDİLEN SÜRYANİCE AFİŞİ

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Süryanilerin bayramını kutlayan Süryanice “Paskalya Bayramınız Kutlu olsun” ifadelerinin yer aldığı bir afiş bastırdı.

CHP'Lİ BAŞKANA ARAPÇA SİTEMİ!

Arapça zannedilen afiş CHP yandaşı sosyal medya hesaplarının tepkisi çekti. Bir hesaptan "CHP İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu bu pankartı Arapça yazdırmanızın sebebi nedir?" paylaşımı yapıldı. Mine Kırıkkanat da bunu sosyal medya hesabından paylaşan isimler arasındaydı..

KIRIKKANAT ÖZÜR DİLEDİ: YAZI ARAPÇA DEĞİL

Afişin Arapça olmadığını ve Süryanice olarak Süryanilerin bayramının kutlandığını öğrenen Kırıkkanat, özür diledi: Sayın Kerimoğlu'na haksızlık yapılmış, yazı Arapça değil. Bakırköy’ün kadim hemşehrileri Süryanilerin bayramını kutlayan Süryanice dilinde bir mesaj söz konusu. Ben de dikkat etmeden eleştirdiğim için kendisinden şahsen özür diliyorum

MİNE KARIKKANAT'TAN CHP'Lİ BAŞKANA SÜRYANİCE ÖVGÜSÜ: HAREKETİ ÇOK İYİ NİYETLİ VE ZARİF

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Kırıkkanat CHP'li Başkanı överek "Sayın 
Kerimoğlu'na haksızlık yapılmış, yazı Arapça değil. Bakırköy’ün kadim hemşehrileri Süryanilerin bayramını kutlayan Süryanice dilinde bir mesaj söz konusu. Ben de dikkat etmeden eleştirdiğim için kendisinden şahsen özür diliyorum. Çünkü hareketi çok iyi niyetli ve zarif." ifadelerini kullandı.

TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada Kırıkkanat'ın bu iki yüzlü tutumuna tepki yağdı.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2022 01:32

İLGİLİ HABERLER